23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

'Bulut'lu Parklarda Tek Sınır Çocukların Hayal Gücü

İzmir Üniversitesi Mimarlık Bölümü 3'üncü sınıf öğrencileri Berk Kırmızı ve Işıl Melisa Işık, çocukların özgürlük ve yaratıcılıklarını hayata geçirecek 'Bulut' projesi ile Cemer Yeni Nesil Oyuncaklar Tasarım Yarışması Park Oyuncakları Kategorisinde birinci oldu.

İZMİR/ STAR22 Ekim 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
'Bulut'lu Parklarda Tek Sınır Çocukların Hayal Gücü
  Genç tasarımcıların fikirlerini hayata geçirerek, insanların sokağa  çıkmasını destekleyecek ve farklı kullanıcılara hitap edebilecek  çeşitli kent oyuncakları tasarlanmasını teşvik etmek amacı ile CEMER  tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Yeni Nesil Oyuncaklar Tasarım  Yarışması'nın Park Oyuncakları Kategorisinde, İzmir Üniversitesi  Mimarlık Bölümü 3'üncü sınıf öğrencileri Berk Kırmızı ve Işıl Melisa  Işık birinci oldu. Bulut kelimesi ide özdeşleşen özgürlük ve  değişkenlik anlamlardan yola çıkan öğrenciler, bulut formunu  çocukların fiziksel gelişimlerini, hayal güçlerini ve  yaratıcılıklarını destekleyecek biçimde kullanmayı hedeflediklerini  ifade etti. Ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan  alan öğrenciler, 15 bin TL para ödülü ve yurtdışı fuarı gezisi ile  ödüllendirildi.
  ÇOCUKLAR KENDİ DÜNYALARINI YARATACAKLAR
  Bulut formunun bakış açısına göre şekillenip herkese farklı anlam  ifade etmesinin tasarımın çıkış noktası olduğunu söyleyen Işıl Melisa  Işık, "Bu parklarda tek sınır çocukların hayal gücü olacak. Standart  parklardaki ezberlenmiş aktiviteleri tekrarlamak yerine, çocuklara,  herhangi bir parkta rastlayabilecekleri alan veya oyuncak  tanımlamaksızın kendi dünyalarını yaratma fırsatı verildik. Tasarımda  birçok aktivite barınıyor ama hiçbiri tanımlanamıyor. Bu da çocuklara  sonsuz alternatifler ve özgürlük sunuyor" dedi.
  HEM AÇIK HEM KAPALI ALANDA KULLANILABİLİYOR
  Bulut formlu üç modülün yatay ve dikey olarak birleştirilebilme  özelliği ile her alan ve ihtiyaca cevap verebildiğini belirten Berk  Kırmızı, "5 yaş ve üzeri çocukların kullanımı için tasarlanan modüller  tırmanma, içinden geçme, kayma, saklanma veya sadece dinlenmek için  kullanılabilir. Bununla birlikte açık alanda kullanılabilen bu  modülleri kapalı alanda da kullanmak mümkün" açıklamasında bulundu.