26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Çerkez ailelerinden 18 marta özel lokma ikramı

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98.yıldönümü ve şehitleri anma gününde Çerkez aileleri topluluğunun geleneksel olarak gerçekleştirdiği lokma ikramı yoğun ilgi gördü.

CAHİT YILMAZ/STAR21 Mart 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Çerkez ailelerinden 18 marta özel lokma ikramı
Çanakkale’de yaşayan Çerkez ailelerinin düzenlediği ve 2 yıldır geleneksel hale gelen şehitleri anma gününe özel lokma ikramı Kordonboyu gümrük binası önünde gerçekleştirildi. vatandaşlara ikram edilen sıcak lokmalar şehitleri anma günü nedeniyle Çanakkale ye gelen bir çok misafirinde ilgi odağı oldu. Anma gününde Çerkez aileleri topluluğu olarak yaklaşık 2 yıldır lokma ikramında bulunduklarını ifade eden topluluk başkanı Orhan Erinan , “ Çerkez aileleri olarak ilk kez 2 yıl önce uygulamaya başladığımız lokma ikramımızı bugünde büyük bir katılımla gerçekleştiriyoruz. Şehitlerimizin anısına gururla üstlendiğimiz ve severek yaptığımız lokma ikramı karşısında gördüğümüz yoğun talep bizi mutlu etmektedir. Daha nice 18 martlarda inşallah uzun yıllar geleneksel hale getirdiğimiz lokma dağıtımı etkinliğimizi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarımızı ve şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun” dedi. Erinan, ayrıca 2 yıldır bu önemli ve anlamlı çalışmada kendilerine özveriyle yardımlarını esirgemeyen, Çanakkale de bulunan Çerkez öğrencilere de sonsuz teşekkür ettiklerini ifade etti.
Şehitleri anma günü nedeniyle Kordonboyu gümrük binası önünde düzenlenen etkinliğe rağbet gösteren Çanakkalelilerin yanı sıra törenler nedeniyle kente gelen misafirlerde kendilerine ikram edilen lokmalardan tadarak bu anlamlı davranışlarından dolayı topluluğu tebrik etti.