20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

CHP'li Keskin Halkı Sivil İsyana Çağırdı

Partisinin kuruluşunun 90. yılı için Muğla'da düzenlenen törene katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin kılıçla 90. yıl pastasını kesti.

HAKAN GÜREL9 Eylül 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
CHP'li Keskin Halkı Sivil İsyana Çağırdı
Adnan Keskin, "Günümüz Türkiye'sinin karşı karşıya bulunduğu demokratik, sosyal, ekonomik sorunları aşmasının yolu da yeni bir toplumsal sınıfın öncülüğünde sosyal demokrat dünya görüşünü hayata geçirmektir. Türkiye'nin sivil bir direnişe, sivil bir silkinişe, sivil bir demokratik isyana ihtiyacı vardır" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin partisinin 90. kuruluş yılını Muğla'da pasta keserek kutladı. Keskin, "CHP'yi ortanın solu, Moskova'nın yolu diye suçlayarak Türk siyasetinin sosyal içerik kazanmasının önünü kesmeye çalışmışlardır. CHP, Türkiye'de demokrasinin sosyal içerik kazanmasını sağlamak için özveriyle diyet ödemeyi göze almış, demokrasimizin sosyal demokrat bir yapıya kavuşmasını gerektirecek girişimleri, çalışmaları sürdürmüştür. Son günlerde de CHP, dıştan ve içten bir takım suçlamalarla pörsütülerek etkisiz kılınmaya çalıştırılmaktadır. Sosyal demokrasinin siyaset literatürüne girdiği günden bugüne değin sıkışan toplumlar, zorlukla karşı karşıya kalan toplumlar düzlüğe çıkışı sosyal demokrat dünya görüşünü hayata geçirmekte bulmuşlardır. Günümüz Türkiye'sinin karşı karşıya bulunduğu demokratik, sosyal, ekonomik sorunları aşmasının yolu da yeni bir toplumsal sınıfın öncülüğünde sosyal demokrat dünya görüşünü hayata geçirmektir. Türkiye'nin sivil bir direnişe, sivil bir silkinişe, sivil bir demokratik isyana ihtiyacı vardır. Bunu da CHP gerçekleştirecektir. Ülkemizde demokrasiyi, ara sokaklarda ucuz tezgâhlarda satılı defolu mal haline getiren bu iktidarın, anti demokratik uygulamaları karşısında biz CHP olarak görevimizi yapmayı sürdüreceğiz. Bugün 90. Yıl dönümümüzü kutluyoruz. Türkiye'de 90 yıldır ayakta kalan başka siyasi bir parti kalmamıştır. CHP'nin bu kadar süre ayakta kalması, bütün çelmeleme, engellemelere rağmen CHP'nin bir ara dönemde kurulan konjonktür bir parti olmamasından kaynaklamaktadır. CHP, ulusal bağımsızlık savaşımızın kan ve barut izleriyle yoğrulmuş bir parti olduğu için bugüne kadar ayakta kalmıştır. Bundan sonra da ebediyete kadar ayakta kalarak Türk toplumuna hizmetini sürdürecektir. Bu anlayışla, bu mutlulukla partimizin 90. Yılını kutluyoruz. Ülkemize güzel hizmetler verme kararlılığını sürdüreceğiz" dedi.