20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Çocuklar Anaokuluna Gidemeyince Anaokulu Çocuklara Gitti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni bir örnek sosyal belediyecilik projesine daha imza atarak okul öncesi eğitimden yararlanamayan çocuklar için mahallelerde 'anaokulu' hizmeti vermeye başladı.

İZMİR/STAR18 Nisan 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Çocuklar Anaokuluna Gidemeyince Anaokulu Çocuklara Gitti
Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, örnek bir projeye daha imza attı. Kısıtlı imkanlar nedeniyle okul öncesi eğitim almayan çocuklar için mahallelerde"anaokulu" hizmeti verilmeye başlandı. Pilot uygulama olarak ilk kez Bornova'nın Naldöken ve Çamkule mahallerinde başlayan okul öncesi eğitim programına ilgi de büyük oldu. Yüzlerce çocuk, İZELMAN Anaokulları bünyesindeki tecrübeli öğretmenler eşliğinde eğitime başladı. Lego, yap-boz yapan, oyun hamurları ile oynayan, el işi çalışmalarına katılan çocuklar el becerilerini geliştirirken, okul öncesi eğitimle tanışan çocukların aileleri de verilen hizmetten büyük mutluluk duydu.

SAĞLIK TARAMASI DA VAR
Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü ile işbirliği yapılarak okul öncesi eğitimden yararlanan öğrenciler, sağlık taramasından da geçirildi. Doç. Dr. Selmin Şenol ve Doç. Dr. Sibel Sönmez eşliğinde, hemşirelik bölümü 3. sınıf öğrencilerinin de katıldığı sağlık taramalarında çocukların boyları, kiloları ölçüldü. Ağız ve diş sağlığı taramasından geçirildi. Sağlık problemi olan çocuklar sağlık kuruluşlarına yönlendirildi.

Aile içi desteğin tek başına yeterli olmadığını ve çocuğun mutlaka kendi yaşıtlarıyla birlikte vakit geçirmesi gerektiğini vurgulayan İZELMAN A.Ş Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, bedensel ve zihinsel gelişimlerin sağlıklı biçimde sürdürebilmesi için okul öncesi eğitimin önemini hatırlattı. Kırmızı, bu projeyle amaçlarının okul öncesi eğitimden yararlanamayan çocuklara sağlık ve okul öncesi eğitimi sunarak hem sosyal sorumluluk bilincini yaygınlaştırmak hem de aileler ve çocuklara sosyal, duygusal ve akademik olarak destek sağlamak olduğunu anlattı. Kırmızı, "Çocukların bireysel olarak gelişmesi, toplumsal iyileşmenin temelini oluşturuyor. Hedefimiz çocuklarımızın yüzlerinin gülmesi, okula gidebilmesi" diye konuştu.