25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Delican, Seçmenimiz Kazanma Rehavetine Kapıldı

Star Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Ahmet Kaplan’a konuşan Ak Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, sandığa gitmeyen seçmen kitlesinin çoğunlukla kendi parti mensuplarının olduğunu açıkladı. Nasıl olsa kazanacağız rahatlığıyla seçmenlerinin rehavete kapıldığını dile getiren Delican, Biz İzmir’de 14 parti, 24 belediyeye karşı yarıştık. Bizim tabanımızdan bir oy dahi alamadılar” diye konuştu. Delican, Cumhuriyet, cumhurunu ilk kez kendi oylarıyla seçti. Bu seçim sadece Türkiye için değil, Balkanlar, Ortadoğu ve dünya için önemlidir. Bütün bu nedenlerden dolayıdır ki, 2015 teki genel seçimler şimdi çok daha önemli hale geldi” dedi.

İZMİR/STAR14 Ağustos 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
DELİCAN, SEÇMENİMİZ KAZANMA REHAVETİNE KAPILDI
Ak Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaret eden Star Ege Bölge Temsilcisi Ahmet Kaplan, İl Başkanlığı görevine atanan Bülent Delican’a nezaket ziyaretinde bulundu. İl Başkanı Bülent Delican’a Hayırlı olsun dileklerinde bulunan Kaplan, Ak Partinin Türkiye genelinde elde ettiği büyük başarıdan dolayı da tebriklerini iletti.

Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Ak Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ise, seçim sonuçları ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Seçim sonuçlarına ilişkin görüşlerini açıklayan Ak Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican,“Seçim sonuçlarına baktığımızda bizim seçmenimizin sandığa gelmediği çok açık bir şekilde ortaya çıktı" diye konuştu.

14 PARTİ 24 BELEDİYEYE KARŞI YARIŞTIK
Delican, seçim sonuçlarına ilişkin şu değerlendirmelere yer verdi: CHP’ye oy vermek için gelen seçmenler daha çok katılım sağladı. İzmir’de biz 14 parti 24 belediyeye karşı yarıştık. Karşımızda 14 tane parti birleşti. 24 belediye bir büyük şehir hepsi bunu içerisindeydi. Tek başımıza dimdik ayakta kaldık. Bizim tabanımızdan 1 tane bile oy alamadılar yani bize oy veren insanların bize güveninin tam olduğunu gördük.

AK PARTİ SEÇMENİ KAZANMA REHAVETİNE KAPILDI
Eğer sandığa gitmeyen bir seçmen kitlesinden bahsedilecekse bu CHP seçmeni değil, Ak Parti seçmenidir. Problem şundan kaynaklanıyor. Yaz aylarında yapılan seçimler dikkat ettiğiniz zaman şimdi genelde tabanda memleketine giden çok insan var. Bu süreci memleketinde değerlendirmek istiyor. Çünkü okullar kapandığın da ailesiyle beraber eğer tarım yapıyorsa onlara destek oluyor. Kimi fındık toplamaya çıkıyor, kimi çay toplamaya çıkıyor, kimi memleketinde bayramı geçirmek ve orada kalmak istiyor. Tabi bunun dışında bizim seçmenimizde de şöyle bir rehavet oluştu genelde basında hep yüzde 55 üzerinde sayın Başbakanımızın Cumhurbaşkanı olacağına dair genel bir hava oluştu. Bu durum seçmenimizi artık nasıl olsa seçilecek diye biraz ilgiyi ve katılımı düşürdü. Yani Ak Parti seçmeni ilk kez bu kadar az sandığa gitti.

AK PARTİ ARTIK TÜRKİYE'YE SIĞMIYOR



Ak Partinin artık Türkiye’de kabına sığmadığını dile getiren Bülent Delican, “Bölge için istikrar ve güven unsuru olduk. Ak Parti 12 yılda dünya siyasi tarihine çok şey kazandırdı. Sayın Başbakanımızın duruşu, bu ekibin yaptıkları yalnızca Türkiye’de yaşayan insanlar için değil, diğer bölgelerde yaşayan insanların huzuru içinde Ak Partinin güçlü şekilde varlığını gereklilik haline geldi” diye konuştu.

Bir liderin kolay yetişmediğini aktaran Delican,“Bu bölge ve dünya çok iyi bir lider kazandı. Çünkü çok dinamik genç yaşta büyük başarılara imza atmış bir liderlikten söz ediyoruz. Cumhurbaşkanlığıyla bu liderlik ustalık dönemiyle birlikte hem milletimize hem bölgemize çok şey kazandıracak“ dedi.

ATATÜRK’TEN SONRA İLK MİLLİ İRADE
Ak Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican,“İlk kez 1923’te Cumhuriyet ilanımızda Atatürk milli iradeyle birlikte başa geliyor. Bu milli irade bir daha ortaya çıkmamış. Hep bir yerde sınırlamışlar. Sen en fazla milletvekili seçersin. En fazla başbakana müdahale edersin. Bundan sonrasını biz dizayn ederiz denmiş” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz bu dizaynı bozduk. Milli irade yalnız hükümetin değil, bu devletinde başını da seçecek dedik ve bu gerçekleşti. Artık devlet millet bütünleşmesi sağlanmış durumda. Eskiden ne vardı; devlet için millet anlayışı vardı. Şimdi millet için devlet anlayışı var.

ÜLKEMİZİ KANSERLERDEN TEMİZLEDİK
Bunun öncesinde hep birileri yönetiyordu. O vesayet içimize kanser gibi girmişti. Biz ülkemizi o kanserlerden temizledik. O tümörlü dokuları aldık. 12 yılda bu halk ilk kez dimdik ayağa kaldırdı ve benim yönetimim demeye başladı. Halkın kendisi yönetmeye başladı. Biliyorsunuz o baskıları; başörtülü çocukları okuldan dışlamalar, çalıştırmamalar. Bir devlet kendi insanına hiç bu kadar eziyet eder mi? Bizim insanımıza sen osun, sen busun denilen süreçte, ilk kez 12 yıl içerisinde herkes kimliğini rahatça konuşabilmeye başladı. Bu toplumsal huzur için çok önemlidir. Ak Parti iktidarı bunu başardı. 12 yıldır Türkiye halkı ilk kez kendi kendini yönetmeye başladı. İşte bütün bu nedenlerden ve kazanımlardan dolayı 2015’teki genel seçimler şimdi çok daha önemli hale geldi.


YAŞANILAN TRAVMALAR ÇABUK UNUTULUDU
Türkiye iç huzurunu sağladı. Türkiye artık dünyanın en büyük 10 ekonomisi içinde olmayı hedefliyor. Göreceksiniz ilk on hedefimiz, beklediğimiz tahmin ettiğimizden daha önce gerçekleşecek. Kendimize güvenelim. Çünkü dinamik bir toplumumuz var. Çok büyük krizler yaşadık. Bu krizlerde ülkemiz çok ağır darbeler aldı. Ama Ak Parti iktidarında ülkemiz çok hızlı bir restorasyona girince o süreçte yaşanan travmaları çabuk unuttuk. Bugünde küresel krizin izlerini görüyoruz. Dünyanın önde gelen birçok ülkesi çok ağır travmalar altındadır. Yunanistan’ın ne halde olduğunu görüyoruz. Avrupa’yı görüyoruz, Amerika bile toparlamış değil. Biz bu sıkıntıların hepsini teğet geçtik.”