29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Güverte Bölümü'nde Mezuniyet Coşkusu

NEVVAR Salih İşgören Eğitim Kampüsü'nün yapıldığı yer olan Sümerbank Holding A.Ş.'nin varlıklarından İzmir Basma Sanayi Fabrikası 1953 yılında, 160 bin m2' lik alana kurulan Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi ülkemizin ihtiyaç duyduğu denizci yetiştirmeye devam ediyor. Bu yıl 118 Güverte Bölümü öğrencisinin mezuniyet sevinci yaşandı.

İZMİR/STAR12 Haziran 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Güverte Bölümü'nde Mezuniyet Coşkusu
Yaklaşık 4 yıl süren inşaat ile Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi, Anadolu Otelcilik Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi yapılarak eğitim ve öğretime başlandı. Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi olarak 2009-2010 eğitim öğretim yılında öğrenci alan okul, 120 öğrencisi ile eğitime başladı. 348 öğrencisiyle eğitim ve öğretimine devam ediyor. Bu eğitim ve öğretim yılının sonunda 118 Anadolu Meslek ve Anadolu Teknik Lisesi Güverte Bölümü öğrencisini mezun etmenin gururunu yaşıyor. Tören yürüyüşü, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşından sonra diplomalar dağıtıldı. Gemici yemini yapıldı. Törende derece alanlara plaket ve hediyeler verildi. 
 
Törene Uzmar Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı duayen denizci, Bey Baba olarak tanınan Kaptan Altay Altuğ, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kıyı Emniyeti Bölge Müdürü Pelin Evrim, İzmir Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ile İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şerafettin Bayram, öğretmenler, veliler ve davetliler katıldı.