25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Denizli'nin Anayasası Kabul Edildi

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, kentin anayasası niteliğinde olan ve 7 alan,7 amaç ve 25 hedefin bulunduğu 2014-2019 Denizli Büyükşehir Belediyesi Stratejik Planını oy birliği ile kabul etti.Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,5 yıl boyunca Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin bakış açısını, önceliklerini, hedeflerini, amaçlarını ortaya koyan bir plan yapıldığını kaydetti.

İZMİR/ STAR22 Ekim 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Denizli'nin Anayasası Kabul Edildi
  Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, kentin anayasası olarak  nitelendirilen 2014-2019 Denizli Büyükşehir Belediyesi Stratejik  Planı'nı oybirliği ile kabul etti. Denizli Büyükşehir Belediye  Meclisi, Ekim ayı toplantısı 3'üncü birleşiminde Büyükşehir Belediye  Başkanı Osman Zolan'ın başkanlığında toplandı. Toplantıda, Güçlü  Kurumsal Yapı, Kentsel Gelişim, Çevre ve Sağlık, Güvenlik ve Afet  Yönetimi, Sosyal Refah ve Dayanışma, Kültür-Sanat-Spor, ve Ekonomik  Gelişim alanları ile 25 hedefin bulunduğu 2014-2019 Denizli Büyükşehir  Belediyesi Stratejik Planı görüşüldü. Denizli Büyükşehir Belediye  Başkanı Osman Zolan, yaptığı konuşmada, stratejik planın 5 yıl boyunca  Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin bakış açısını, önceliklerini,  hedeflerini ve amaçlarını ortaya koyan bir plan olduğunu söyledi.  Başkan Zolan, "Tabii ki burada, bu planda her şeyi saymak mümkün  değil. Stratejik plan denildiğinde genel çerçevede değerlendirilecek  bir plandır. Bunun yanında bir çok plan ve programlarımız olacak.  Mesela gelecek ay performans değerlendirmemiz olacak ve bu yıllık  tekrarlanacak. Bunu anayasa olarak görüyorsak bunları da kanun gibi  görmeliyiz. Stratejik planda 3 yıl boyunca değişiklik yapılamayacak.  Bu süre sonunda ise Meclis değişiklik yapabilir. Denizli Büyükşehir  Belediyesi Stratejik Planını anayasa olarak görmeliyiz" diye konuştu.
  İlçe Gezileri Ve Anketler Etkili
  Bu çalışmaların yapılması esnasında düzenledikleri ilçe ziyaretlerinin  çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Meclis üyelerimizle  toplantılar düzenledik. İkincisi Denizli merkezde halkımızla beraber  katılım sağlanarak anket yaptık. Vatandaşlarımızın talep ettikleri  projeler, istekleri göz önüne aldık ve bize ışık tuttular.  Gönderdiğimiz anket formalarını doldurup arzularını yazdılar ve bize  ulaştırdılar. Ankete katılan herkese çok teşekkür ediyorum.İlçe  toplantı ve ziyaretlerimizde bizlere eşlik eden tüm meclis üyesi ve  muhtarlarımıza da teşekkür ediyorum" diye konuştu. Sivil toplum  kuruluşları görüşlerine de yer verdiklerine işaret eden Başkan Zolan,  şöyle konuştu: "Sonuçta şehrin ana hatları ile anayasası belirlendi.  Bu hedefler Denizli’nin hedefleri ve varması gereken yerlerdir. Çok  iyi çalışarak hazırlandık. Tabii ki daha fazla hedef olabilir fakat bu  7 başlık ve 25 hedefin Denizli de yaşayan herkese hitap eden ve  herkesin ihtiyacını, sıkıntısını gidererek, tedbir ve öngörü olan,  güvenilir şehirleşme, çevre alanı ,sosyal,spor gibi ihtiyaçlarını  karşılayabilecek hedefleri içinde barındıran stratejik plan olduğunu  düşünüyorum. Katkı sağlayan herkese tekrar teşekkür ediyorum." Görüş  ve düşüncelerin paylaşıldığı toplantıda, 2014-2019 Denizli Büyükşehir  Belediyesi Stratejik Planı oy birliği ile kabul edildi.