8 Mayıs 2024 Çarşamba / 1 Zilkade 1445

DEÜ Tıp'ta 2014-2015 Eğitim Yılı Başladı

Türkiye'nin gözde sağlık ve eğitim kuruluşu Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 2014-2015 eğitim öğretim yılı, 298 yeni öğrencinin Tıbbiyeli Andı içerek beyaz önlük giydiği açılış töreniyle başladı.

İZMİR/STAR15 Eylül 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
DEÜ Tıp'ta 2014-2015 Eğitim Yılı Başladı
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda'nın ev sahipliğinde İnciraltı Yerleşkesi Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu'nda düzenlenen törene, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi önceki Rektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda, DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse, DEÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Can Karaca, Dekan Yardımcıları, DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Refik Mas, başhekim yardımcıları, yüksekokul enstitü müdürleri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı.   
 
Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, Tıp Fakültesi'ni kazanan gençlerin Dokuz Eylül Üniversitesi'ni tercih etmekle en isabetli adımı attıklarını kaydederek,  “Değerli öğrenciler, sizleri kutluyorum. Kendinize yaptığınız en büyük iyilik, Tıp Fakültesi'ni ve Dokuz Eylül'ü seçmiş olmanız. İzmir'in en büyük ve Türkiye'nin en değerli üniversitelerinden birinde eğitim göreceksiniz. Ben 1975 mezunu bir hekim olarak hala hergün doktor olduğum için seviniyorum. Sizleri eğitecek olan çok kuvvetli, mükemmel bir kadro var. Sizler, dört dörtlük hekim olmak istiyorsanız, hizmet, edep, hoşgörü ve adalet ögelerinin çok önemli olduğunu asla unutmayınız” dedi.  
 
“ÖĞRENCİ YURTLARININ YAPILMASINI BEKLİYORUZ”
Dekan Prof. Dr. Tülay Canda konuşmasında, bugüne kadar 4967 tıp doktoru mezun eden Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bu yıl, kayıt yapan 298 öğrenci ile birlikte 1840 öğrencinin eğitim alacağını belirtirken, 301'i profesör ve 86'sı doçent olmak üzere 500'e yakın güçlü bir eğitim kadrosu ile eğitim vereceklerini belirtirken artan öğrenci sayısına dikkat çekti. Dr. Canda şöyle konuştu: “Her ne kadar öğretim üyesi sayısı yeterli gibi görülse de öğretim üyelerimizin öğrenci eğitimi dışında birçok görevleri var. Fakültemize ayrılan öğrenci kontenjanları son 6 yılda beklenenin üzerinde olmuştur. Eğitim olanakları, derslikler, laboratuvar, öğrenci yemekhanesi, okuma salonu gibi sosyal ortamlara ayrılan bütçe ve zaman bununla eşgüdüm göstermemiştir. Olanaklar ölçüsünde desteğini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Füzün'e teşekkür ediyorum. Devletimizden olan beklentim; nitelikli, donanımlı hekim yetiştirebilmemiz için, tıp fakültesi kontenjanları verilirken bizlerin de görüşlerine yer verilmesi. Bugün benim yakından izlediğim Balçova, Narlıdere, İnciraltı Yerleşkesi içinde çağdaş koşullarda ivedilikle Kız ve Erkek Öğrenci Yurtlarının yapılması. En büyük mutluluğumuz, bağımsız bir ulus olmamızı sağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri doğrultusunda bu ülkenin gelişmesi ve özgürlüğü için kanını, canını, emeğini veren insanlara yakışır onurlu hekimler yetiştirmek olacaktır.”   
 
MEVCUT DÖNEM BİRİNCİLERİ VE FAKÜLTEYİ İLK 3 DERECE İLE KAZANANLARA HEDİYE 
Dekan Canda, bu yıl ilk kez gerçekleştirilen uygulama ile bir üst sınıfa birincilikle geçmiş olan Beyza Köstek (Dönem 1), Sena Özcan (Dönem 2), Asil Demirezen (Dönem 3), Aybüke Kaya (Dönem 4) ve Özge Karaca'ya (Dönem 5) Burs Komisyonu'nun hazırladığı hediyeleri taktim etti. Daha sonra, DEÜ Tıp Fakültesi'ni en yüksek puanla kazanan ilk üç öğrenci Gizem Atik, Muhammed Faruk Erkuş ve Fırat Atilla Opoz'a da beyaz önlüklerini Dekan Canda giydirdi ve birer stetoskop hediye etti. Mezunlar Derneği adına Dr. Atilla Türkeri de ilk üçe giren öğrencilere hediye sundu. Daha sonra genç hekim adayları, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Tuncel'in okuduğu Tıbbiyeli Andı'nı içerek beyaz önlüklerini giydi.
 
DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Refik Mas öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada “Yaşadığınız bu coğrafya, tıp ilminin doğduğu, geliştiği topraklar. Eğitiminiz süresince yalnızca bilimsel temelli gerçeğe ulaşma amacı gütmelisiniz ve hiçbir mazeret sizleri yolunuzdan alıkoymamalı. Emin olunuz ki üniversitemiz, akademik ve idari çalışanları sizlerin iyi birer hekim olması için varlığını özveri ile sürdürecektir.”  
 
Dönem I Başkanı Prof. Dr. Bekir Ergür konuşmasında, öğrencilere zorlu yolda yılmadan, yorulmadan çalışmalarını öğütlerken, İntörn Dr. Muhammet Özer, genç meslektaşlarına hayatlarına yön verecek adımı atarken sahip oldukları heyecan ve ruhu hiç kaybetmemelerini belirtti. 
 
Yeni akademik yıl açılış konferansında ise DEÜ Psikiyatri Anabilim Dalı'nda uzun yıllar hizmet veren emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşen Baykara, “Hekim Olmak” konulu sunumu ile insan olarak iyi hekim olmanın gereklerini anlattı.   
 
DEÜ Konservatuvar öğrencilerinin müzik dinletisiyle renk kattığı açılış töreni, konuklara yiyecek içecek ikram edilerek sona erdi.