27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Diş Tedavisinde Yeni Yöntem ve Buluşlar Ege'de Tartışıldı

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde Türk Pedodonti Derneği İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Nesrin Eronat öncülüğünde “Bilimsel Toplantılar” düzenlenmeye devam ediyor.

İZMİR/ STAR27 Kasım 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Diş Tedavisinde Yeni  Yöntem ve Buluşlar Ege'de Tartışıldı
Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Bilim ve Sanat Amfisi'nde düzenlenen etkinliğe Prof. Dr. Johan Aps ve Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilge Hakan Şen konuşmacı olarak katıldı.
 
İlk olarak  “Diş Hekimliğinde İntroosseöz Anaztesi” konulu konferansı Prof. Dr. Johan Aps verdi.
 
Prof. Dr. Aps, “ Endodontik tedavi öncesi ilgili dişe yeterli anestezinin sağlanması tedavi sırasındaki ve tedavi sonrasındaki hasta konforunu etkilemektedir. Başarılı ve rahat bir endodontik tedavinin anahtarı başarılı bir lokal anestezidir. Yeni bulunan anestezi teknikleri ve geliştirilen anestezik maddeler sayesinde Lokal Anestezi sağlamak daha kolay hale gelmiştir” diye konuştu.
 
Prof. Dr. Bilge Hakan Şen ise  “Kök Hücre Üzerine Çalışmalar ve Doku Mühendisliği Uygulama Çalışmaları “ konulu sunumu yaptı. Prof. Dr. Şen, “Endodonti, pulpa ve periapikal dokuların hastalıkları ile bu hastalıkların etiyolojisi, önlenmesi, tanı ve tedavisini konu edilen bir diş hekimliği dalıdır. Öncelerde açık apeksli dişlerde uygulanan asıl tedavi yöntemi kalsiyum hidroksitle uygulanan uzun dönem apeksifikasyon tedavisiyken şimdilerde bu yöntemin yerine tüm kanal formasyonun rejenerasyonuyla sonuçlanan yeni tedavi protokolleri uygulanmaya başlanmıştır'' dedi.