19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Ege Orman Vakfı'ndan 10 Bin Fidanlık ''Gönüllü Orman''

Ege Orman Vakfı; Vakıf gönüllülerinin gerçekleştirdikleri çalışmalarla yapılan fidan bağışları ile 10 bin fidanlık 'Gönüllü Ormanı' oluşturdu.

İZMİR/ STAR26 Kasım 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Ege Orman Vakfı'ndan 10 Bin Fidanlık ''Gönüllü Orman''
20 yıldır "Gelecek kuşaklar orman yok demesin…" sloganı ile 9 milyon fidanın ağaç olup ormana karışmasını sağlayan ve çevre konusunda başarılı projeleri ile dikkat çeken Ege Orman Vakfı; Vakıf gönüllülerinin gerçekleştirdikleri çalışmalarla yapılan fidan bağışları ile 10 bin fidanlık "Gönüllü Ormanı" oluşturdu.  Özverili şekilde yaptıkları çalışmalarla Ege Orman Vakfı'nın projelerine destek olan gönüllüler,  kendileri adına oluşturulan ormanda fidan diktiler. 
 
Çeşme-Ildırı-Kadıovacık ağaçlandırma sahasında oluşturulan ormanda Ege Orman Vakfı gönüllülerinin katılımı ile fidan dikim töreni düzenlendi. Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol; "Gönüllülerimizin stant çalışmaları sonucu yapılan fidan bağışları ve bireysel olarak doğaseverlerin kartlarla, taziye, kutlama gönderileriyle yaptıkları fidan bağışları ile Ege Orman Vakfı'na gönül verenler için 10 bin fidan yeşerecek" dedi.
 
Ege Orman Vakfı'nın genç gönüllüsü Ege Tekin, "İnsanın yaşı arttıkça ve bilinçlendikçe aslında insana huzur veren şeyin gönüllülükle yaptığı çalışmalar olduğunu anlıyoruz. Ben 5 yaşından bu yana Vakıfta gönüllüyüm ve yaptığımız çalışmalar beni çok mutlu ediyor" diye konuştu.  
 
Gönüllüler, Ege Orman Vakfı gönüllüsü olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek kendileri adına oluşturulan ormanda fidanları toprakla buluşturdular.