24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi “Yenidoğan Ünitesi”ne Anlamlı Bağış

Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi Yenidoğan Ünitesi’nde her yıl yaklaşık 3 bin bebek doğuyor

İZMİR/ STAR19 Aralık 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi “Yenidoğan Ünitesi”ne Anlamlı Bağış

Ege Üniversitesi(EÜ) Tıp Fakültesi Neonatoloji Bilim Dalı Yeni Doğan Ünitesine bağışta bulunarak cihazları yenileyen Yıldız İzmiroğlu ile EÜ Rektörlüğü Eski Senato Salonu'nda protokol imzalandı. Tören sonrası bağışçı Yıldız İzmiroğlu’nun ismi EÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Yenidoğan Ünitesi’ne verildi

Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, “Bugün Ege Üniversitesi adına önemli bir gün. Çünkü yeni doğan ünitesine çok büyük destek bulduk ve çok yakında modernleşmiş bir hizmet ile Ege Bölgesi’ne sunacağız. İlerleyen tıpla ve teknolojiyle birlikte bebeğe erken tanı koyabilme şansımız oluyor. Bu ilerleme ile bebek anne karnında ameliyat edilebiliyor. Günümüzde 10 bebekten biri gelişimini tamamlamadan prematüre olarak Dünya’ya gelmektedir. Kimsenin dokunmadığı hastalar bize geliyor. Çünkü Ege Üniversitesi bir çok branşta hizmet veriyor” dedi.

Her yıl yaklaşık 3 bin civarında bebek doğan EÜ Tıp Fakültesi Yeni Doğan Ünitesi’nde bebeklerin yaklaşık yüzde 25 ile 30'u yoğun bakıma ihtiyaç duyuyor. Bu anlamdaki ihtiyaca karşılık vermek isteyen bağışçı ve yardımsever Yıldız İzmiroğlu EÜ Neontoloji (Yeni Doğan) Bilim Dalına "Yaşama Güvenli Başlangıç" sloganıyla yola çıkarak EÜ Tıp Fakültesi Yenidoğan Bakımı Ünitesi’nin cihazlarını modern teknolojik cihazlarla yenilemesine katkıda bulunarak hastanenin kapasitesinin artırılmasına yardımcı oldu.

"KARDEŞİM HUZUR İÇİNDE OLACAKTIR"

Protokol töreninde konuşan Yıldız İzmiroğlu, “ Vefat eden kardeşim çocuk sahibi olamamıştı. O hayatı boyunca hep çocuk sevgisiyle yaşadı. Bugün burada bunları gördükçe eminim o da huzur içerisinde olacaktır. Eşim Tufan

Bey bana bu konuda çok yardımcı oldu. O olmadan bunu başarmam çok zor olurdu. İnşallah sağlıklı bebeklerimizi topluma kazandırırız” diye konuştu.

"70 BİN KİŞİ TEŞEKKÜR EDİYOR"

EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, “Bugün Ege Üniversitesi adına önemli bir gün. Çünkü yeni doğan ünitesine çok büyük destek bulduk ve çok yakında modernleşmiş bir hizmet ile Ege Bölgesi’ne sunacağız. İlerleyen tıpla ve teknolojiyle birlikte bebeğe erken tanı koyabilme şansımız oluyor. Bu ilerleme ile bebek anne karnında ameliyat edilebiliyor. Günümüzde 10 bebekten biri gelişimini tamamlamadan prematüre olarak dünya’ya gelmektedir. Kimsenin dokunmadığı hastalar bize geliyor. Çünkü Ege Üniversitesi bir çok branşta hizmet veriyor. Erişkinlerin sahip olduğu tüm hasta bakım hizmetleri ve tıbbi destekleri de yetişmiş ekiplerle yapılabiliyor. Biz burada sadece sağlık üretmiyoruz aynı zamanda bilim öğretiyoruz ve yayıyoruz. Elimizin altındaki cihazlar ne kadar iyi olursa bilgi aşamasında ilerleme daha kolay olacaktır. Yeni doğan ünitesinin yenileme çalışmalarına çok büyük destek bulduk. Artık hizmeti yenilenen teknolojiyle sunacağız. Bugünkü bağış için Yıldız İzmiroğulu’na Ege Üniversitesi ailesi olarak çok teşekkür ediyorum. Bu, 70 bin kişilik ailenin bir teşekkürüdür. Bu duyarlı davranış diğer bağışçılarımıza örnek olmasını diliyorum” dedi.