24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

EGEÇEM Farkındalık Yaratmaya Devam Ediyor

Ege Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEÇEM) “Sömestr Tatili Eğitimleri” verecek.

İZMİR/STAR24 Kasım 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
EGEÇEM Farkındalık Yaratmaya Devam Ediyor
Ege Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEÇEM) koordinatörlüğünde 26 Ocak- 06 Şubat 2015 (Sömestr Tatili)  tarihleri arasında sömestr eğitimleri düzenlenecek. 
 
Ege Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen  çalışmalar Ege Üniversitesi'nin  çeşitli fakültelerinden öğretim üyelerinin 6-18 yaş grubu çocuklar için bilim, kültür, sanat, spor konularında etkileşimli eğitim vermeleri şeklinde düzenleniyor. Bu eğitimler çocukların bilime karşı olumlu tutum geliştirmesini sağlıyor. Ayrıca çocuklarada bilim ve üniversitenin ne olduğu konusunda farkındalık yaratıyor.
 
EGEÇEM Toplumun bilimsel bilgiye erişebilirliğini ve üniversite ile toplum arasındaki etkileşimi arttırmayı; çocukların, herhangi bir alanla ilgili üniversitede o alanda çalışan bilim insanları aracılığıyla eğitim almalarını ve ilgili meslek dalları hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamayı;  çocukları meraklı olmaya ve eleştirel düşünmeye sevk etmeyi ve problem çözme becerilerinin gelişmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.