8 Mayıs 2024 Çarşamba / 1 Zilkade 1445

Ege'nin perakende devi Pehlivanoğlu 34 yaşında

Bir ailenin kendi öz kaynakları ile büyütüp geliştirdiği Ege Bölgesinin en güçlü perakende marketler zinciri ve en önemli markalardan birisi olan Pehlivanoğlu, 34. yılını kutluyor.

ARDA YAVUZ30 Nisan 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
Ege'nin perakende devi Pehlivanoğlu 34 yaşında
Geçen hafta şirketi İstanbul'a taşımaya karar verdiklerini açıklayan ve orada yeni mağazalar açacaklarının sinyalini veren Ali Pehlivanoğlu, yıldönümlerinde hayır işlerini de ihmal etmedi. 116 mağazası, bin 750 çalışanı olan Pehlivanoğlu Şirketler Grubu, kuruluşunun 34. yıldönümünü otistik çocuklara bağış toplayarak kutladı.

Pehlivanoğlu Şirketler Grubu ile Anadolu Otizm Vakfı'nın işbirliği ile düzenlenen geceye, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pehlivanoğlu, Anadolu Otizm Vakfı (AOV) Başkanı Burhan Özfatura başta olmak üzere, işadamları, Pehlivanoğlu ile çalışan tedarikçi firma yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı. Pehlivanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pehlivanoğlu, "Bugüne kadar çok kutlamalar yaptık. Halkla, çalışanlarımızla beraber olduk. Bu yıl, ilk defa daha önce kuruluşunda bulunduğum Anadolu Otizm Vakfı Başkanı Burhan Özfatura ile değişik bir şey yapalım istedik. Topluma örnek olacak bir davranış yapalım istedik. Hem sözlerimi tutmak için hem de bundan sonraki hayatımızda çocuklarımıza bırakabileceğimiz bir şeyler olsun diye şirketimizin kuruluş gecesini vakıf yararına yapıyoruz ve bu geceden elde edilen geliri Anadolu Otizm Vakfı'na bağışlıyoruz" diye konuştu.

Türkiye nüfusunun yüzde 12'sinin yani 8 milyon kişinin engelli olduğunu, bu sayı içerisinden de yaklaşık 600 bin kişinin otistik olduğunun altını çizen Anadolu Otizm Vakfı Başkanı Burhan Özfatura, İzmir'deki otistik çocuk sayısının 5 - 6 bin civarında olduğunu ve bunların yüzde birinin bile tıbbi eğitime ve tedavi imkanına sahip olamadığına değindi. Bu çocuklara sahip çıkıldığı takdirde kendi ayakları üzerlerinde durabildiklerini ve onlara destek olmak için hayırseverlerin yardımı ile derneği kurduklarını vurgulayan Özfatura, "Bize Yelki'deki eski belediye binasını veren Güzelbahçe Belediyesi'ne, çok ciddi rakamlar harcayarak oradaki eğitim merkezine katkı sağlayan Rıza Akça ve ailesine, vakıf için yapmayı düşündüğümüz kampus için bize Güzelbahçe'de 6 bin metrekarelik arsayı bağışlayan Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Arslan'a, Hüseyin Özdilek'e, Mesut Sancak'a ESBAŞ'a, EBSO'ya ve adını sayamadığım pek çok hayırsevere teşekkür ediyorum" dedi.

OTİSTİKLER İÇİN YAŞAM KÖYÜ KURACAKLAR
Anne babaların en büyük sıkıntısının "Öldükten sonra çocuğuma ne olacak" düşüncesinin olduğunu belirten Burhan Özfatura, Güzelbahçe'de bağışlanan arsada otistik çocuklar için yapacakları kampusta 700 ile 800 kişinin eğitim ve tedavi görme imkanı bulacağını söyledi. Kampus içerisinde kuracakları yaşam köylerinde, otistik çocukların yaşam koçları nezaretinde tarla, toprak, sebze, meyve gibi işlerle vakit geçireceğini ifade eden Özfatura, Ege Üniversitesi Rektörlüğü ile protokol imzaladıklarına değinerek, Cihangir Özpınar ile eşi Ferda Özpınar'ın da destekleri ile kampusta çocuk psikiyatri bölümü, eğitim fakültesi gibi benzer şeyler oluşturarak çocuklara hem eğitim verip tedavi edeceklerini, hem de hayata kazandıracaklarını belirtti.

Bir çocuğun maliyetinin ayda 4 bin lira olduğunu, aylık giderlerinin 120 bin liraya ulaştığını ve her bir çocuğa 1,5 öğretmen düştüğüne değinen Özfatura, Pehlivanoğlu Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pehlivanoğlu'nun ne zaman sıkışsalar can simidi gibi yanlarında olduğunu, son olarak vakfın kasası kırmızı alarm verdiğinde kendilerini kahve içmeye davet eden Pehlivanoğlu'ndan 50 bin lira destek aldıklarını belirtti.

600 BİN TL'Yİ AŞKIN BAĞIŞ TOPLANDI
Anadolu Otizm Vakfı'na bağışta bulunan ve geceye katılamayan Rıza Akça adına Turan Göksan'a, Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'a, Hüseyin Özdilek adına Funda Bezircilioğlu'na ve geceye katılamayan Mehmet Albaş, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ile Mesut Sancak'a plaket verildi. Tedarikçi firmalar adına 90 bin lira veren Ali Pehlivanoğlu kendisi ve şirketi adına da 200 bin lira bağışladığını belirtirken davetlilerden toplanan bağışlarla birlikte 600 bin TL'yi aşkın para toplandığı öğrenildi. Ayrıca gecede yapılan otomobil çekilişinde aracı kazanan kişinin de otomobili almak yerine bu vakfa bağışladığı ifade edildi.

ŞİRKET İSTANBUL'A TAŞINIYOR
Küçük metrekare konseptiyle başlayan marketler zincirini Ege'nin devi haline getiren Pehlivanoğlu, bölgedeki en güçlü markalarından biri olup her yıl vergi rekortmenleri arasında yer almayı başardı. İzmir'de yerel yönetimler eliyle ve çok ortaklı gerçekleştirilen yatırımların dışında bir ailenin İzmir ve Ege'den marketçilik sektöründeki tek markası olan Pehlivanoğlu, kendisine yapılan ortaklık ve satın alma tekliflerini ise sürekli geri çevirdi. Bütün krizlere karşın varlığını koruyan, kendi markasına yaptığı yatırımlarıyla ayakta kalan Pehlivanoğlu, İstanbul'a taşınma kararı aldı. Grubun Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pehlivanoğlu kısa süre önce, bu kararını açıklamıştı. Şirketin, İstanbul'da da ortaklık yerine kendi markasıyla marketler açmayı sürdüreceği ve ulusal bir marka haline gelmeyi hedefledi kaydedildi.