25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

EGİAD'dan İzmir'e Anıt Park

Projeleri ve İzmir'e kazandırdıklarıyla adından sıkça söz ettiren Ege Genç İşadamları Derneği EGİAD, kente bu kez çağdaş sanat eseri bir anıt ile katkıda bulundu.

İZMİR/STAR20 Ekim 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
EGİAD'dan İzmir'e Anıt Park
EGİAD'ın vizyonunu, kimliğini yansıtan bir heykel ve çevre düzenlemesinden oluşan çalışma,  8 Kasım tarihinde hizmete açılacak.
 
İzmir'in güçlü sivil toplum kuruluşu EGİAD,  vizyonunu, kimliğini yansıtan bir Anıtpark Projesi ile kent estetiğine katkıda bulunmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz aylarda kentin önemli heykeltraşlarından  eser kabul ederek  akademik bir jüri ile bu eserleri değerlendirmeye tabi tutan EGİAD, daha sonra belirlenen 3 eseri üyelerinin beğenisine de sunarak yaptığı seçimle Can Akdaş'ın koşan genç işadamı figüründe karar kıldı. Genç, dinamik, gelişen teknoloji ile uyumlu, global, çağdaş işadamı figürlü anıtta meşale de kullanılarak aydınlık ve uygarlık temsil edildi. Çevresindeki metal konstrüksiyonlarda ise EGİAD logosu kullanılıp, çizgisel bir dünya formu yaratıldı.
 
 Akdeniz Caddesi ve Gaziosmanpaşa Bulvarının kesiştiği noktaya İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çevre düzenlemesiyle çim alana yapılan anıt, kente ve çevresine yeni bir estetik katacak.  Anıtla ilgili olarak açıklama yapan EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, İzmir'in sembollerinden biri haline gelecek olan anıtın, sahilin çehresini güzelleştireceği, ilçeyi ziyaret edenlerin de fotoğraf çektireceği bir merkez olacağını belirterek, “EGİAD 24 yıl boyunca sanayiden eğitime, kültür ve sanattan, bölge ticaretine kadar her alanda söz sahibi olmuş önemli bir sivil toplum örgütüdür. Bu alanlarda pek çok ilklere imza attı. Biz de 12. Dönem Yönetimi olarak kente yaraşır, çağdaş bir sanat eserini İzmir'e kazandırmış olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Kentin sanat ve estetik görünümüne katkıda bulunmak amacıyla; genç, dinamik, gelişen teknoloji ile uyumlu, hızlı, global fikirleri ile aydın ve uygarlığı taşıyan bir iş adamını anıtla temsil etmekistedik. “EGİAD Anıt Heykeli“, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen alana, Alsancak Semti, Gaziosmanpaşa Bulvarı - Akdeniz Caddesi - Halit Ziya Bulvarı kesişim noktası, Renaissance Otel - Ticaret Lisesi ve Swissotel Grand Efes arasında kalan orta refüjdeki peyzaj alan içerisine 2 ada olarak dernek tarafından yaptırıldı. Anıtımızın çevre düzenlemesini İzmir Büyük Şehir Belediye'si gerçekleştirdi. Kendilerine verdikleri destekten ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.