19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

EKA'nın iş garantili kursunda mutlu son

İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl müdürlüğü tarafından düzenlenen Hastane Temizlik Görevlisi ve Hasta Kabul personeli Kursu sertifika töreni İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl müdürü Kadri KABAK’ın katılımıyla yapıldı.

STAR/İZMİR12 Kasım 2012 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
EKA'nın iş garantili kursunda mutlu son
(EKA) Etik Kariyer Akademisi tarafından verilen 180 saatlik eğitimin sonunda kursu başarı ile bitiren 128 kişi belgelerini aldı. Kursiyer adayları İŞKUR’ a kayıtlı işsizler arasından lise ve dengi okul mezunu olup temizlik görevlisi olarak çalışmak isteyenler arasından seçildi.

EKA Genel Müdürü Kadir Uçar, bu organizasyonların hem işveren hem de işçi açısından oldukça faydası olduğunu belirterek 'İşveren çalıştırmak istediği işçinin eğitimli olması nedeniyle daha kaliteli bir hizmet sunacağını biliyor. Çalışacak personel de aldığı iş garantili eğitimle hayata daha pozitif bakıyor 'dedi.

İŞKUR İl Müdürü Kadri Kabak ise “ 2012 yılında 663 ayrı dalda meslek edindirme kursu açıldı; 6 bin kişi bu kurslardan yararlandı. Bu kişilerin yarısı istihdam edildi' dedi. Tören, konuşmaların ardından başarılı kursiyerlere sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.