20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

“Emeğe Sahip Çıkmak İçin Kooperatifler Desteklenmeli”

Kurulduğu yıldan bu yana geliştirdiği projelerle adından söz ettiren Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yönetimi, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nu makamında ziyaret etti.

İZMİR/STAR21 Ağustos 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
“Emeğe Sahip Çıkmak İçin Kooperatifler Desteklenmeli”
Ziyarette Başkan Selvitopu'nu çalışmaları hakkında bilgilendiren kooperatif yöneticileri kooperatifin 400 ortağı olduğunu, ürettikleri çiçek sayısının ve üretim kapasitesinin 10 yılda 10 kat arttığına dikkat çektiler. Kooperatif yöneticileri ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birçok belediye ile sözleşmeli üretim yaptıklarını hatırlatarak Başkan Selvitopu'ndan da bu konuda destek istediler. Başkan Selvitopu da bugüne kadar hep üretenden, emekten yana olduklarını, bundan sonra da bu anlayışı koruyacaklarını belirterek kooperatifçiliğin desteklenmesi gerektiğini söyledi.
 
Bayındır çiçekçiliğinin sözleşmeli üretimle beraber hızla geliştiğine dikkat çeken Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ersoy Sümerkan, kurulduğu günden bugüne kooperatifin çalışmalarına ilişkin Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'na genel olarak bilgiler verdi. Bilinçli üretici için kooperatifin eğitim çalışmalarına da özen gösterdiğini, bu yönde de önemli çalışmalarda bulunduğuna dikkat çeken Başkan Sümerkan kooperatifin her geçen gün üretim kapasitesini arttırdığını, istihdama da katkı sağladığını söyledi. 
 
HER GEÇEN GÜN DAHA DA BÜYÜYORUZ
Sümerkan, “Kooperatif olarak İzmir'de de birçok belediye ile sözleşmeli üretim yapıyoruz. Karabağlar Belediyesi ile de geçtiğimiz dönem çalışmalarımız oldu. Bu dönem de üreticilerimizin emeğinin değerlendirilmesi en büyük temennimiz. Sayın Başkanımızın emeğe ve emekçilere verdiği değeri biliyoruz. Kooperatifimiz üreticilerimizin bilinçlendirilmesi konusunda eğitim çalışmalarına da önem veriyor. Bitki üretimi için kaliteli toprak harcı, kaliteli gübre kullandırarak örnek üretimin nasıl olacağını üreticilere uygulamalı olarak öğretiyoruz” şeklinde konuştu.
 
İMKANLAR ÖLÇÜSÜNDE DESTEK OLACAĞIZ
Kooperatif yönetiminin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Muhittin Selvitopu ise Bayındır'da çiçekçilik sektörünün hızla büyüdüğünü ve her yıl düzenlenen Çiçek Festivali'nin de büyük ilgi gördüğünü söyledi. Üreticilerin emeğinin karşılığını alabilmesi için kooperatifçiliğin geliştirilerek yaşatılması gerektiğini belirten Muhittin Selvitopu belediye olarak imkanlar ölçüsünde kooperatiflere destek olmayı amaçladıklarını ifade etti. Selvitopu,  “İlçe belediyeler olarak her zaman üreticinin yanında olmalı, onları desteklemeliyiz. Kooperatifçilikte emek ve ürün her zaman değer bulur. Üretim ve verimlilik artar. Ayrıca Türkiye'nin öncelikli sorunlarından işsizlik konusunda da istihdam yaratılarak çözüme katkı konulabilir. Biz bugüne kadar hep üretenden, emekten yana olduk. Bundan sonra da bu anlayışımızı koruyacağız. Kooperatiflere destek vereceğiz” diye konuştu.