24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Engelsiz Bir Yaşam İçin

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Bergama Özel Papatya Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

İZMİR/STAR3 Aralık 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Engelsiz Bir Yaşam İçin
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Bergama Özel Papatya Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti, engelsiz bir yaşam için engelli vatandaşlara her anlamda destek olacaklarını dile getirdi. 
 
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Bergama Özel Papatya Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret eden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç engelli çocuklar ve aileleriyle bir araya gelerek sohbet etti. Engelliliğin sadece engellilerin ve ailelerinin bireysel sorunları değil, sosyal boyutlarıyla herkesi yakından ilgilendiren, toplum olarak herkesin ortak çabasını gerektiren bir konu olduğunu ifade eden Başkan Gönenç Bergama Belediyesi tarafından hazırlanan engelli vatandaşların haklarını ve Bergama Belediyesi'nin engellilere sağlamış olduğu hizmetleri anlatan Engelli Rehberini ailelere ve engelli çocuklaradağıtarak, Bergama Belediyesi'nin engelli vatandaşlara yönelik çalışmaları konusunda bilgiler verdi.  
 
Engelli olmanın bir şeyleri başarmak için engel olmadığına değinen Mehmet Gönenç, Bergama Belediyesi Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi'nde açılmış olan kurslar ve gerçekleştirilen etkinliklerle birçok engelli vatandaşın kendine özgü yeteneklerini gün yüzüne çıkarabildiğini ve güzel çalışmalara imza attığını belirtti. Engelsiz Taksi hizmetinden evde bakım hizmetlerine, sosyal destek ve eğitim hizmetinden, engelli ve 65 yaş üstü toplu ulaşım ring seferlerine kadar birçok alanda engelli vatandaşlara hizmet verdiklerini belirten Başkan Gönenç, açtıkları yeni kurslarla da engelli vatandaşların üretme yetilerini geliştirmelerine katkı sağlamaya çalıştıklarını ifade etti. 
 
ENGELLİLER İÇİN SPOR 
Engelli vatandaşlar için Bergama Belediyesi Kapalı Spor Salon'unda basketbol ve jimnastik gibi kursları da çok yakın zamanda vermeye başlayacaklarını söyleyen Gönenç, kapalı yüzme havuzunun tamamlanmasıyla birlikte engellilere için yüzme kursu açacaklarının da müjdesini verdi.