25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Erten, Karşıyaka'yı Halkla Birlikte Yönetmeye Aday

Türkiye'de halkın yönetime katılımını sağlayan kent konseylerinin kurulmasına öncülük eden Yrd. Doç. Dr. Metin Erten, Karşıyaka'yı da halkla birlikte yönetecek. Yerel yönetimler ve çevre konusunda da uzmanlığı ile bilinen Erten, Karşıyaka Belediye Başkan aday adayı oldu.

İZMİR/STAR19 Ağustos 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Erten, Karşıyaka'yı Halkla Birlikte Yönetmeye Aday
Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde Aday Adaylığını CHP Karşıyaka İlçe Merkezi'nde, İlçe Başkanı Dr. Ali Karaege, sivil toplum örgütü temsilcileri ve halkın yoğun katılımı ile gerçekleşen toplantıda açıklayan Erten, 'Yükselt Sesini, Karşıyaka dünya kenti olsun' şiarı ile çalışacak.

GÖREVE HAZIRIM
Kenti halkla birlikte yönetim konusunda ülke genelinde yaptığı çalışmaları, büyük bir sevgiyle bağlı olduğu Karşıyaka'da uygulamak için aday olduğunu ifade eden Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı Erten, Karşıyaka'yı çok iyi tanıdığını söyledi. Yerel yönetimlerde “birlikte yönetimin” Türkiye çapındaki tanıtıcısı ve uygulayacısı olduğuna dikkat çeken Erten, iyi bir belediye başkanı için gerekli olan tüm özellikleri taşıdığına ve bu göreve tüm benliği ile hazır olduğuna inandığını belirtti.

BİRLİKTE YÖNETİM MODELİ
İlçenin sorunlarını ve çözüm yollarını çok iyi bildiğini belirten Erten, şöyle konuştu: "İzmir ve Karşıyaka Türkiye'nin aydınlık yüzüdür. Karşıyakalılar, Türkiye'nin en eğitimli, en hoşgörülü, en uygar, en görgülü, ama bir o kadar da sözünü sakınmayan, korkmayan, boyun eğmeyen insanlarıdır. Biliyorum ki Karşıyakalıların söyleyecek çok sözleri var. Harika ve akıl dolu fikirleri var. Biz de partimizin ve sol kültürün bize emanet ettiği değerleri koruyacak ve Cumhuriyet değerlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız. Karşıyaka da, Tüm Türkiye'ye örnek olacak bir kent yönetimi modeli uygulayacağız. Mahalle ve sokak örgütlenmeleri ile, tüm Karşıyakalıların, yönetime direkt olarak katılacakları, söz ve denetim hakkı sahibi olacakları “Birlikte Yönetim” modelini hayata geçireceğiz."

DÜNYA KENTİ KARŞIYAKA HEDEFİ
Karşıyaka'da üretilmiş ve üretilecek tüm projeleri Karşıyakalılar ile birlikte yürüteceklerinin altını çizen Erten, her sokakta, her mahallede sorunları ekibi ile birlikte dinleyeceğini halk ile birlikte çözüm arayacaklarını kaydetti. “Yükselt Sesini Karşıyaka" anlayışı ile hareket ettiklerini anlatan Erten, her konuda seslerini yükselterek dünya kenti Karşıyaka hedefine ulaşacaklarını vurguladı.

METİN ERTEN KİMDİR?
1961 yılında doğan Metin Erten, evli ve ulaş adında bir erkek çocuğa sahip.
Kendisini Çevre Bilimleri ve Yerel Yönetimler bazında akademisyen, yazar ve aktivist olarak tanımlayan Erten, Kamu Yönetimi alanında öğretim üyeliği yaptı. Çevre ve Yerel Yönetimler konusunda dersler veren Erten'in bu konuda yayınlanmış kitapları bulunuyor. Geoekoloji , yani çevre bilimleri uzmanlığı masterı olan Erten Bu konuda Türkiye'deki 6 Geoekolog' dan biri ünvanına sahip. Ayrıca çeşitli belediyelerde uzun yıllara dayanan fiili çalışma hayatı olan Erten, Üniversitelerde belediyecilikle ilgili dersler verdi. Halkın belediye yönetimlerine katılması için Türkiye'de kent konseylerinin kuruluşuna imza atan Erten, halen ülke genelinde örgütlü olan Kent Konseyleri Platformu'nun da sözcülüğünü yapıyor.

BUGÜNE KADAR HANGİ GÖREVLERDE BULUNDU?
CHP Yerel Yönetimler Komisyonu Kent Konseyleri Masası Üyesi
CHP İl Yönetim Kurulu Üyeliği
Türkiye Kent Konseyleri Platformunu kurucusu ve halen sözcüsü
Türkiye Yazarlar Sendikası İzmir temsilciliği
KESK Tüm Bel Sen genel merkez yöneticiliği
İzmir Nükleer Karşıtı Platform Sözcülüğü
Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyeliği