20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Etin Patronları Seferihisar'da Toplanacak

Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON) Yönetim Kurulu ve Değerlendirme Toplantısı, Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği alanında Türkiye'nin en büyük organizasyonu olan 'İzmir Koyun Keçi Panayırı'nda düzenlenecek.

İZMİR/STAR19 Eylül 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Etin Patronları Seferihisar'da Toplanacak
Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON) Yönetim Kurulu İzmir'in Seferihisar ilçesinde bir araya gelecek. Yarın başlayacak 4. İzmir Koyun Keçi Panayırı'nın açılış töreni ve kortej yürüyüşüne de katılacak olan Ulusal Kırmızı Et Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bılıkçı ve yönetim kurulu üyeleri, organizasyon boyunca Seferihisar'da sektördeki gelişmeleri mercek altına alacak, fikir alışverişinde bulunacak.
 
Panayırın ikinci günü sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan Ulusal Kırmızı Et Konseyi'nin değerlendirme toplantısına, İzmir Valiliği, İzmir İl Tarım Müdürlüğü, İzmir Ticaret Borsası, İzmir Ticaret Odası, Kırmızı Et Birliği, Damızlık Hayvan Birlikleri, sektördeki firmalar katılacak. Toplantıda UKON yönetim kurulu üyeleri Türkiye'deki yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kırmızı et sektörünün durumunu değerlendirecekler.
 
YENİLİKLER VE SEKTÖREL TECRÜBE PAYLAŞILACAK
“4. İzmir Koyun Keçi Panayırı”, ülkemiz küçükbaş yetiştiricilerine sağlayacağı iletişim ve yerinde görme/seçme olanağı ile besicilerimizin buluşma noktası olacak. Kanaat önderleri, bakanlık temsilcileri ve bürokratların yanı sıra Türkiye Çapında Birlik Başkanlarının da iştirak edeceği panayırda, Koyun-Keçi yetiştiricileri, sektördeki en son yenilikler ve teknolojik gelişmeleri uzman akademisyenlerin katılacağı paneller ile takip edecek. Küçükbaş hayvan sektörünün bilgi, deneyim ve teknoloji paylaşımında bulunmasını amaçlayan Panayırda “Kuzu Besiciliğinde Yeni Seçenekler” ve “Kazanç Sağlayan Püf Noktaları” ana başlıkları mercek altına alınacak. Veteriner Hekim Oğuz Şenol'un vereceği seminer, 20 Eylül Cumartesi günü saat 15.30'da Seferihisar Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.