26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Evka 5 Katlı Kavşağı hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin kuzey aksında 'kesintisiz ulaşım' hedefini hayata geçirdi. Büyük Çiğli ve Harmandalı Karayolu alt geçitleri, Ulukent Köprülü Kavşağı ve 9 adet yaya üst geçidiyle Anadolu Caddesi'nde ulaşımı rahatlatan Büyükşehir, Evka-5 katlı Kavşağı'nı da törenle hizmete açtı. Başkan Aziz Kocaoğlu, sadece Anadolu Caddesi'ndeki kesintisiz ulaşım yatırımları için 172 milyon TL harcadıklarını söyledi.

İZMİR/STAR4 Mayıs 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Evka 5 Katlı Kavşağı hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Caddesi'nde projelendirdiği Evka 5 Katlı Kavşağı'nı da hizmete açtı. 26 milyon TL'nin üzerinde kamulaştırma bedeli ödenen, yapım, asfaltlama, çevre düzenlemesi ve yeşillendirme çalışmaları ile birlikte toplam maliyeti 48 milyon TL'yi bulan dev yatırımın açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Çiğli halkının katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Başkan Aziz Kocaoğlu açılış töreninde yaptığı konuşmada, sadece Anadolu Caddesi'nde kesintisiz ulaşımı sağlamak için 172 milyon TL değerinde yatırım yaptıklarını belirterek, "Sizlere hizmet etmek, hayatınızı kolaylaştırmak bizim en büyük görevimiz. Anadolu Caddesi'nin 13 kilometrelik bölümünü tekrar düzenledik. Bu caddenin eski halini Çiğli'nin kuzeyinde yaşayanlar çok iyi biliyor. Bunun yanında Çiğli Altgeçidi'ni, Harmandalı Altgeçidi'ni, 9 tane asansörlü, yürüyen merdivenli yaya üst geçidini, 2 adet katlı kavşağı hizmete soktuk. Anadolu Caddesi'nin, kentin kuzey aksının trafiğinin rahatlaması için toplam 172 milyon TL değerinde yatırım yaptık" dedi.

"YAYA GEÇİDİ İÇİN TCDD İLE BİRLİKTE KARAR VERİLECEK"
Başkan Aziz Kocaoğlu törene katılan bazı vatandaşların İZBAN hattı tarafından kesilen Küçük Çiğli'ye yaya geçidi yapılması yönündeki taleplerini ise şöyle yanıtladı: "Burada 3 tane altgeçidin projesi ve ihalesi yapıldı. Bunu sizler de biliyorsunuz. Sonra TCDD tehlike gördüğü için ihaleyi iptal ettik. Şimdi TCDD ile çözüm arayışlarımız devam ediyor. Buranın sahibi TCDD. Eğer projede anlaşıp, can ve mal güvenliğini sağlayıp, TCDD ile beraber, burada altgeçit yapabiliyorsak altgeçit, yapamıyorsak asansörlü üstgeçit yapacağız."

KESİNTİSİZ ULAŞIMA 172 MİLYON LİRA
Açılış yapılan kavşak sayesinde Evka 5'ten gelen araçlar Ata Sanayi Sitesi ve Organize Sanayi Bölgesi'ne, Anadolu Caddesi ve raylı sistemi kesmeden kavşak üzerinden geçiş yapabiliyor. Yine Evka 5 ve Organize Sanayi Bölgesi'nden gelen araçlar, Aliağa ve kent merkezi istikametine Anadolu Caddesi'ni kesmeden geçebiliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, sadece Anadolu Caddesi'nin kesintisiz ulaşıma kavuşabilmesi için 172 milyon liralık yatırım yaptı.