19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

“EXPO” için özel tasarım

İzmir, EXPO 2020’yi kazanırsa iletişim ve bilgilendirme mekanları Yaşar Üniversitesi’nin imzasını taşıyacak. Yaşarlı öğrenciler “EXPO 2020” için tasarladı İzmir’in EXPO seferberliğine katkıda bulunan Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 2’inci sınıf öğrencileri EXPO 2020’ye özel ‘iletişim ve bilgilendirme mekanları’ tasarladılar.

İZMİR/STAR3 Nisan 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
 “EXPO” için özel tasarım
Uygulanabilir proje

Kentin gündeminde yer alan EXPO 2020’ye büyük önem veren Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 2’inci sınıf öğrencileri adaylık sürecine katkı sağlayacak mimari proje geliştirdiler. Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Balcıoğlu ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlileri Sergio Taddonio, Çınar Bilgin ve Hande Balçu’nun katkılarıyla EXPO 2020’ye özel iletişim ve bilgilendirme mekanları tasarlayan öğrenciler İzmir’de projelerini gerçekleştirebilecekleri uygun yerleri de araştırıp çeşitli önerilerde bulundular.

EXPO teması unutulmadı

Öğrencilerin iletişim ve bilgilendirme alanlarının yanı sıra sergi alanları, kafe-restoran, hediye ve kitap satışı ile açık ve kapalı bekleme alanları da tasarladıklarını belirten Prof. Dr. Tevfik Balcıoğlu, “Öğrencilerimiz İzmir EXPO 2020’nin ana teması olan “Daha İyi Bir Dünya için Yeni Yollar Herkes için Sağlık” konusunu esas alarak ve İzmirimizin değerlerinden de esinlenerek oluşturdukları tasarımlarını sundular. Birbirinden başarılı tasarımlara imza atarken İzmir’imizi ilgilendiren böyle güncel bir konu üzerinde çalışmaktan dolayı da çok mutlu oldular” dedi.

Öte yandan İzmir Valisi Cahit Kıraç da, Yaşar Üniversitesi’nin kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşmada üniversitelerin EXPO 2020 sürecinde önemli rolü bulunduğunu belirterek, “Üniversitelerin EXPO 2020’ye destekleri bize büyük güç vermektedir. Geçtiğimiz günlerde BIE heyetinin ziyareti sırasında başta Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan olmak üzere rektörlerimizin destekleri ziyaretin başarılı geçmesinde büyük önem taşıdı” diye konuşmuştu.