18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Fransız Ulusal Bayramı İzmir’de kutlandı

Fransızların ulusal bayramı İzmir’de kutlandı. Fransa İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach’ın ev sahipliğini yaptığını resepsiyonda iki ülke arasındaki dostluk vurgulandı.

İZMİR/STAR19 Temmuz 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Fransız Ulusal Bayramı İzmir’de kutlandı

Fransa’nın “14 Temmuz Ulusal Bayramı” İzmir Fransa Konsolosluğu’nda düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Fransa İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach ve Fransa İzmir Fahri Konsolosu Zeliha Toprak’ın ev sahipliğini yaptığı resepsiyona Claire Arkas ve eşi Horas Dumitrescu, Fransız Kültür Merkezi Eski Müdürü Jean-Luc Maeso, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, işadamı Bülent Sarper, çok sayıda fahri konsolos ve davetli katıldı.

İstiklal Marşı ve Fransa Ulusal Marşı 'La Marseillaise'nin çalınmasıyla başlayan kutlama Başkonsolos Muriel Domenach’ın Türkiye ve Fransa arasındaki olumlu ilişkileri vurgulayan konuşmasıyla devam etti.

Ocak ayında Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Türkiye ziyareti ve Haziran ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransa'ya gerçekleştirdikleri ziyaretleri hatırlatan Domenach, bu ayın sonunda Paris’te iki ülkenin Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin katılacağı “işbirliği stratejik çerçeve” toplantısının yapılacağını söyledi.

Domenach, Fransa ile Türkiye arasında ‘Ne seninle ne sensiz’ olarak nitelendirilebilecek bir aşk metaforu olduğunu söyledi.

Türkiye’nin ekonomik gelişmesine demokratikleşme sürecinin de eşlik etmesi gerektiğine işaret eden Domenach, bu kalkınmada kendilerine de görev düştüğünü söyledi. Domenach konuşmasını “Yaşasın Türkiye! Yaşasın Fransa! Yaşasın Türk-Fransız dostluğu!” sözleriyle bitirdi.