20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

'Geleneksel Sokak Oyunları' Bulgaristan'a Taştı

İzmir Konak Misak-ı Milli Ortaokulu 'Avrupa Birliği Birliği Hayatboyu Öğrenme Çoklu Ortaklı 2013-2015 Comenius Projeleri 'Çocukların Yeteneklerini Geliştiren Geleneksel Sokak Oyunları' (TOPGAMES) Projesi kapsamında 20-24 Ekim tarihleri arasında Bulgaristan'da 'Öğrenci ve Öğretmen Hareketliliği' gerçekleştirildi.

İZMİR/ STAR20 Kasım 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
'Geleneksel Sokak Oyunları' Bulgaristan'a Taştı
"Avrupa Birliği Hayatboyu Öğrenme Comenius Projeleri 2013" teklif çağrısı döneminde İzmir Konak Misak-ı Milli Ortaokulu tarafından koordinatör okul olarak yazılan ve 9 Avrupa Okulu ortaklı 'Çocukların Yeteneklerini Geliştiren Geleneksel Sokak Oyunları' projesi 20-24 Ekim tarihlerinde öğretmen ve öğrencilerden oluşan heyetle birlikte Bulgaristan'ın Veliko Tarnovo şehrinde gerçekleştirildi. Proje ve gezi hakkında bilgi veren Proje Yetkilisi İnci Önderli, "Yabancı öğrencilerle bir hafta geçiren, etkinliklere katılan, derslere giren öğrencilerimiz bu bir haftanın bitmesini hiç istemedi. Bir haftalık ziyaret sırasında projeyi hayata geçirmedeki amaçlarımızdan en önemlilerini gerçekleştirmiş olduk. Bir hafta dolu dolu geçen ziyaretimizde öğrencilerimizin katıldıkları yarışmalarda aldıkları birincilik, ikincilik ve üçüncülük dereceleriyle özgüvenlerinin yükselmesi, yabancı dilde iletişim kurmaları imkanı sağlandı. Ayrıca öğrenciler kendi anadili olan Türkçeyi Avrupa'daki öğrencilerle paylaşma imkanı sağlandı. Kültür alışverişi yapmaları kolaylaştı ve çocuk oyunlarının evrensel olduğunu anlamaları sağlandı. Karşılıklı olarak önyargılar yıkıldı" dedi. 
 
2015 Haziranına kadar sürecek olan projenin bir sonraki 7. Hareketliliği, yine öğretmen ve öğrencilerle birlikte Aralık 2014'te Yunanistan'ın Alexandroupolis şehrinde gerçekleştirileceği belirtildi.