19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Giysi Bankasına Ulaşmak Artık Daha da Kolay

Sosyal alanda yaptığı çalışmalarla tüm Türkiye'ye örnek olan Bornova Belediyesi, vatandaşların daha kolay ulaşabilmesi için kurulduğundan bu yana Naldöken Kültür Merkezi'nde hizmet veren Giysi Bankası'nı Merkez'e taşıdı.

İZMİR/STAR8 Ekim 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
Giysi Bankasına Ulaşmak Artık Daha da Kolay
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, yaz dönemi kıyafetlerin dağıtımının tamamlandığını hatırlatarak, vatandaşları kış dönemi için bağış yapmaya çağırdı

Bornova Belediyesi kurduğu giysi bankası ile iyiliğe aracılık edip, ihtiyacı olan yurttaşlara yardım elini uzatıyor. Giysi Bankası'na yurttaşlar ihtiyaç fazlası eşyalarını getiriyor. Burada yıkanıp ütülenen az kullanılmış ya da hiç kullanılmamış giysiler poşetlenip ihtiyaç sahiplerinin kullanımına sunuluyor.

BAĞIŞÇILARDAN KIŞLIK KIYAFETLER BEKLENIYOR
Bornova Belediyesi Giysi Bankası, Bornova İlçe Müftülüğü'nün alt katı olan Eski Sümerbank Mağazası'nda hizmet vermeye başladı. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, hem bağış yapan vatandaşları, hem de ihtiyaç sahiplerini düşünerek Giysi Bankası'nı merkeze taşıdıklarını belirtti. Yaz dönemi kıyafetlerin dağıtımının bittiğini kış dönemime geçtiklerini hatırlatan Başkan Sındır, Bornovalıları Giysi Bankası'na bağış yapmaya çağırdı.

HER TÜRLÜ KIYAFET BURADA
Bornova Belediyesi Giysi Bankası'nda sünnet kıyafetinden gelinliğe, atkıdan eldivene, şapkadan ayakkabıya bir ailenin ihtiyaç duyacağı her türlü kıyafeti bulmak mümkün. Üç personelin sürekli olarak bulunduğu Giysi Bankası, bir mağaza özeniyle çalışıyor. Bir kısmı hiç kullanılmamış olan kıyafetlerin tamamı, ütülenmiş ve yıkanmış olarak askı ve raflarda sergileniyor. Kıyafetler ihtiyaç sahiplerine herhangi bir belge istemeksizin veriliyor. 0 232 342 35 85 numaralı telefonu arayan vatandaşların yapacağı bağışlar, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekiplerince evlerinden alınıyor. Dileyenler ise bağışlarını Giysi Bankası'na giderek doğrudan teslim edebiliyor.

GİYSİ BANKASI 8 BİN AİLEYE ULAŞTI
Günde ortalama 30 aileye yardım yapılan Giysi Bankası'ndan bugüne kadar 8 bin aile yararlandı. Giysi Bankası, talepte bulunan cezaevlerine, İzmir'in uzak ilçelerine ve Anadolu'nun dört bir yanındaki köylere de ulaştı.