4 Mayıs 2024 Cumartesi / 26 Sevval 1445

Göğüs kafesinden 4 cm'lik tümor çıktı

Denizi Devlet Hastanesi Onkoloji Merkezi'nde tedavi gördüğü sırada göğüs kafesinin altında, kalbin üzerinde 4 cm tümör tespit edilen 31 yaşındaki N. H. Adlı hasta Denizli Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahi Servisi'nde ilk kez yapılan bir ameliyatla sağlığına yeniden kavuşturuldu.

MURAT ACAR28 Şubat 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Göğüs kafesinden 4 cm'lik tümor çıktı
Denizli Devlet Hastanesi Onkoloji Merkezi'nde tedavi gören Denizlili 31 yaşındaki 2 çocuk annesi N. H.'de yapılan tetkikler sonucunda göğüs kafesinin altında, kalbin üzerinde bir tümör fark edildi. Hasta N. H. tanı ve tedavi için Göğüs Cerrahi Servisi'ne yönlendirildi ve burada yapılan incelemelerden sonra hastada tespit edilen 4 cm civarındaki tümör, Göğüs Cerrahi Uzmanları Dr. Ümit Aydoğmuş ve Dr. Ertuğrul yoldaş tarafından Denizli'de ilk kez uygulanan bir yöntemle; Torakoskopi Cihazı'yla kamerayla göğüs kafesine girilerek kapalı ameliyat yapılarak alındı.

DDH GÖĞÜS'TE BİR İLK
Ameliyatları gerçekleştiren doktorlardan biri olan Denizli Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahi Uzmanı Dr. Ümit Aydoğmuş, Türkiye'de büyük merkezlerde yapılan bu ameliyatın ilk defa Denizli Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahi Doktorları tarafından yapıldığını söyledi. Aydoğmuş "Göğüs kafesinin altında tümör bulunması nedeniyle Onkoloji Merkezi'nden servisimize yönlendirilen hasta N. H.'yi tetkikleri neticesinde ameliyat için hastanemize yatırdık. Eğer hasta ameliyat edilmezse ana atar damar, toplardamar ve nefes borusunun çevresini tümör saracaktı. Bunun sonucunda da hastayı kaybedebilirdik. Bu yüzden hastamızı ameliyata aldık. Daha önceden bu tür rahatsızlıkların ameliyatları, açık ameliyat şeklinde yapılıyor ve uzun sürüyordu. Ayrıca toparlanma süresi 1,5 ayı buluyordu. Ancak Hastanemize kazandırılan yeni Torakoskopi ve Genel Cerrahi işlemlerde kullanılan Lakoroskopi Cihazlarıyla daha önce hastanemizde yapılmayan ameliyatlar yapılır hale geldi. Bizim ameliyatlarımızda kullandığımız Torakoskopi Cihazı sayesinde kapalı yöntemle hastaların kısa sürede taburcu olmasını sağlayacak şekilde el ve koltuk altı aşırı terleme ameliyatları, akciğer yırtılması veya su toplaması ameliyatları kolaylıkla uygulanabilir hale geldi. Artık bu tür ameliyatları hastanemizin kendi bünyesinde kendi ekibimizle yapabilir hale geldik. Bu hastamızda da Torakoskopi (Wats) Cihazı'yla kamerayla göğüs kafesine girerek 2,5 saat süren bir operasyonla kapalı ameliyat yaptık ve tümörü aldık. Hastamız 2-3 gün içerisinde taburcu olabilir ve 1 hafta içerisinde günlük yaşamına dönebilir" dedi.