18 Mayıs 2024 Cumartesi / 11 Zilkade 1445

Gülben Ergen Manisa'da anaokulu açtı

Türkiye'de sanatının yanı sıra eğitime verdiği destekle adını duyuran Sanatçı Gülben Ergen'in başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği, Manisa'da anaokulu açtı.

SELMAN TÜR23 Ocak 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Gülben Ergen Manisa'da anaokulu açtı
Gülben Ergen'in okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak amacıyla kurduğu ve başkanlık görevini yürüttüğü Çocuklar Gülsün Diye Derneği; Trabzon, İstanbul, Mardin, Tokat, Erzurum, Van, Sinop, Hatay, Sivas, Zonguldak ve Aydın'ın ardından on ikinci anaokulunu, Atatürk mahallesinde bulunan Vakıfbank Türkbirliği İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törenle açıldı. Yaklaşık 100 çocuğa okul öncesi eğitim olanağı sağlayacak olan anaokulunun açılışını Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Dernek Başkanı Gülben Ergen, Başkan Yardımcısı Elvan Oktar ve Johnson Wax Genel Müdürü Ahmet Cüneyt Baktır birlikte kurdele keserek yaptı.

Açılışta konuşan Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, böyle bir anaokulu açılışında bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Burada herkesin yüzünün güldüğünü dile getiren Daşöz, Gülben Ergen için "Allah da sizin yüzünüzü güldürsün" dedi. Çocukları geleceğe hazırlamanın devletin görevi olduğunu ancak devletin yanı sıra bu konuda büyük sorumluluğu olduğunu belirten Vali Daşöz, "Bazı insanlar var ki, sadece kendi içi yaşamazlar. Kendi hayatlarının toplum için ülke için ayrıca tanzim ederler. İşte burada bunun en güzel örneğini görüyoruz. Bir sanatçımız sosyal bir sorumluk projesini başlatarak ülkemizde adeta bir meşale oldu. Gülben Ergen bugün Manisa'da 12. anaokulun açtı. Ama ben bu sayının hızla artacağına inanıyorum. Anaokulunun ilimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

TEŞEKKÜRLER MANİSA
Çocuklar Gülsün Diye Derneği'nin 12. anaokulunu Manisa'da açmaktan gurur duyduğunu belirten Sanatçı Gülben Ergen, Manisalılara kendisini sıcak karşıladıklarından dolayı, "Manisalılara teşekkür ediyorum" dedi. "Bütün Manisa'ya okulumuzu emanet ediyorum, aldınız mı emanetimi, iyi bakacak mısınız okulumuza." diye hitap eden Ergen, "Burada 12. okulumuzu açtık. Bugün kendi çocuklarımı da buraya getirdim. Onlarda böyle bir okula gidiyorlar. Burada sizin çocuklar ile arkadaş oldular. O yüzden bu anaokulunun anlamı benim için çok büyük. Özellikler anaokulundaki öğretmenlerimizin, müdürümüzün kıymetini bilmenizi, velilerimizden de çocuklarını okula göndermelerini istiyoruz. Bu okulun tabelasında Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte ismimiz yazdığı müddetçe, uzun yıllar sonra ziyarete geldiğimizde, anaokulundan mezun olan çocuklarımızı bu okula gittiklerini gördükçe çok mutlu olacağız" diye konuştu.

Vali Daşöz, konuşmaların ardından Gülben Ergen'e, Manisa'ya anaokulu kazandırdığı için plaket verdi.