25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Güneş, Ormanlar İçin Parlayacak

Ege Orman Vakfı'nın İZKA'dan destek alarak hayata geçirdiği 'Güneşten Ormanlar' projesi kapsamında 500 kilowatlık Güneş Enerji Sistemi'nin kurulum çalışmaları tamamlandı.

İZMİR/STAR8 Temmuz 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Güneş, Ormanlar İçin Parlayacak

Menderes-Oğlananası'nda kiralanan arazide kurulan sistemle güneş enerjisinden üretilen elektrikten gelen gelirle yeni ormanlar oluşturulacak. 

19 Haziran 2013 tarihinde başlayan Güneşten Ormanlar projesi kapsamında Menderes-Oğlananası'nda kiralanan arazide 12 ay sonunda Güneş Enerji Sistemi'nin kurulum çalışmaları tamamlandı. Ege Orman Vakfı İktisadi İşletmesi EGEVAK tarafından yürütülen projenin Koordinatörü  Kadir Bilgili, 12 aylık yoğun bir çalışma sonucunda tesisin hazır olduğunu belirtti. Merk Solar Enerji Çözümleri San. ve Tic. A.Ş. tarafından kurulum çalışmasının yapıldığını söyleyen Bilgili; "Tesis şu an hazır durumda. Ankara'dan Tedaş Geçici Kabul Heyeti gelerek tesisde gerekli incelemeleri yapacak. İnceleme ve onayın ardından  şalteri indirdiğimiz anda enerji vermeye başlayacağız" dedi. 

Kadir Bilgili; "500 kilowattlık Güneş Enerji Sistemi"nin faaliyete geçmesi ile güneş enerjisinden, 800 bin kilowatt gücünde elektrik enerjisi üreteceğiz. Ürettiğimiz elektriğin bir bölümü ile Menderes-Oğlananası'nda bulunan 30 bin ağaçlık zeytinliğimizin tarımsal sulaması için kullanılan elektrik ihtiyacını karşılayıp ihtiyaç fazlası üretilen elektriği de Gediz Edaş'a satacağız. Sattığımız elektrik enerjisinden gelen gelirle doğaya her yıl yaklaşık 40 bin fidan kazandırarak güneşin ormanlarını kuracağız" diye konuştu.