20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Halkapınar'da Büyük Revizyon

İZBAN ile İzmir Metro arasında her gün 15 bin yolcunun yararlandığı aktarma köprüsü, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 22 Eylül Pazar günü başlatılacak çalışmayla 3 kat genişleyecek, 6 yürüyen merdiveniyle daha konforlu bir hale dönüşecek.

İZMİR/STAR18 Eylül 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Halkapınar'da Büyük Revizyon
İZBAN ile İzmir Metro arasında günde yaklaşık 15 bin yolcunun geçiş yaptığı aktarma köprüsü, daha hızlı ve verimli bir aktarma sağlanması amacıyla 3 kat genişletiliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak çalışmalar, 22 Eylül Pazar günü başlayacak. Yaklaşık üç ay sürecek çalışmayla mevcut köprü, 6 metreye genişletilecek, 6 adet yürüyen merdivenle daha konforlu hale gelecek.

Çalışmalar esnasında İZBAN trenleri, Halkapınar'daki diğer peronda yolcu indirip bindirecek. İZBAN ile İzmir Metrosu arasındaki aktarma ise, yeni yapılan 7 metre genişliğindeki köprü kullanılarak, istasyonların girişlerindeki turnikelerden yapılacak. Yolcular turnikelerden geçerken, 90 dakika tek bilet aktarmasından eskiden olduğu gibi yine yararlanabilecek. Halkapınar'da Kentkart kullanılarak 90 dakika içerisindeki yapılan aktarmalardan yine ikinci bir ücret alınmayacak.

YOLCULAR İÇİN DAHA HIZLI VE VERİMLİ BİR AKTARMA OLACAK
Yolculardan, tren ve istasyonlardaki işaret ve işaretçilere uymalarını isteyen İZBAN yetkilileri, yapım çalışmalarının bitmesiyle birlikte Halkapınar'daki aktarmanın daha hızlı, verimli ve konforlu bir hale geleceğini belirttiler. Raylı sistemlerin kalbi olan Halkapınar İstasyonuna ek olarak, Hilal Aktarma İstasyonu'nun açılmasıyla Halkapınar'daki yoğunluk önemli ölçüde azalmıştı. Atılacak bu ikinci adımın tamamlanmasıyla birlikte, yolculara daha hızlı ve verimli bir aktarma fırsatı yaratılacak.

TAM KAPASİTEYE ULAŞILDIĞINDA GÜNDE 1 MİLYON KİŞİYE HİZMET VERİLEBİLECEK
İzmir'de raylı sistemlerde günlük yolculuk sayısının 400 bini geride bıraktığı vurgulanırken, yapılan çalışmaları, çok yakında Torbalı, Bergama ve Selçuk'a kadar uzayacak İZBAN ile Üçkuyular'a kadar gidecek İzmir Metrosu'nun gelecek hazırlığı olarak görmek gerektiğinin altı çizildi. Raylı sistem tam kapasiteye ulaştığında, günde 1 milyon kişiye hizmet verebilecek düzeye ulaşacak. Sürekli büyümenin bir doğal bir sonucu olan bu revizyonlar sayesinde İzmir halkı her geçen gün daha konforlu bir toplu ulaşıma doğru ilerleyecek.