27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Hazreti Mevlana Coşkusu Türkiye Turnesinde

‘Hazreti Mevlana’yı anma ve hoşgörü’ programı’ Aralık ayın da Türkiye’yi dolaşıyor.

İZMİR/STAR6 Aralık 2012 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Hazreti Mevlana Coşkusu Türkiye Turnesinde
İsabet Organizasyon tarafından organize edilen ‘Hazreti Mevlana’yı anma ve hoşgörü’ programları Türkiye turnesiyle onbinlerle buluşacak.
Medya Sponsorluğunu Haber7.com’un üstlendiği ve 01-31 Aralık 2012 tarihleri arasında sahne alacak özel program kapsamında; Tasavvuf Sanatçısı Saffet Yıldız konseri, tasavvuf sanatçısı Murat Anlar Konseri, Ezgi Müziği Sanatçısı Umut Mürare Konseri, İsa Efe’den Hazreti Mevlana Şiirlerinden oluşan şiir dinletisi, Radyo Programcısı Özgür Özkök’ün sahne sunumu ve anlatıları, ney dinletisi, sema gösterisi ve sinevizyon Gösterisi yer alacak.

Belediyeler, siyasi partiler, okullar, dernekler ve firmaların talebi doğrultusunda turne günlerini doldurmaya başladıklarını belirten projenin sanat yönetmeni ve İsabet Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı İsa Efe; ‘ Amacımız, Hazreti Mevlana’nın öğretilerini yaşamak ve paylaşmak. Her yıl Türkiye genelinde 7-17 Aralık tarihleri arası Hazreti Mevlana’yı anma ve Şeb-i Aruz etkinlikleri kutlanıyor. Biz, bu sene Hoşgörü üstadı Hazreti Mevlana’yı Aralık ayı boyunca anmak için yollara düşüyoruz. Projemiz şimdiden büyük ilgi gördü. ‘Ne olursan ol gel’ diyerek sevgiye, merhamete ve kardeşliğe kucağını açan Hazreti Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin anlayışını bir nebze olsun yüreklere nakşetmek adına katkımız olursa ne mutlu bize’ dedi.