20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Hematolojide Büyük Buluşma

Hazırladıkları protokoller tüm dünyada kan kanserlerinin tedavisinde kullanılan ABD'li 5 hematoloji profesörü tedavilerdeki yenilikleri anlatmak üzere İstanbul'a geliyor.

İZMİR/STAR19 Nisan 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hematolojide Büyük Buluşma
Başta lösemi, lenfoma olmak üzere tüm kan kanserlerinin tedavilerine yön veren ABD'li 5 hematoloji profesörü 23 Nisan'da İstanbul'da Türk meslektaşlarıyla buluşacak, Hematoloji Uzmanlık Derneği ve İzmir Kent Hastanesi'nce düzenlenen Avrasya Hematoloji Forumu'nda konuşacak. Forumun "çok önemli buluşma" olacağını belirten Dernek Başkanı Prof. Dr. Süleyman Dinçer, "Çünkü bize kan kanserlerinin tedavisindeki son yenilikleri, ilaç çalışmalarını aktaracaklar, 100 Türk uzman görüş alış verişi yapabilecek" dedi.

Prof. Dr. Dinçer, ilk kez düzenledikleri Avrasya Hematoloji Forumu'nun 23 Nisan Çarşamba günü İstanbul'da Shangri-la Bosphorus Hotel'de gerçekleşeceğini söyledi. Forum'da ABD'deki MD Anderson Lösemi Departmanı'nda görev yapan hematoloji profesörleri Giuseppe Saglio, Elias Jabbour, Hagop M. Kantarjian, Susan O'Brien ve Guillermo Garcia Manero'nun katılacağını, bu isimlerinin hepsinin otorite olduğunu belirten Prof. Dr. Dinçer, "Bu isimlerin en önemli özelliği görev yaptıkları kliniğin kan kanserleri tedavisinde çok önemli bir merkez olması, yanı sıra tüm dünyada başta lösemi, lenfoma gibi kan kanserlerinin kedavisine yön vermeleri. Bütün dünyada kan kanserleri tedavileri bu isimlerin düzenledikleri protokollere göre yapılıyor. O nedenle Türkiye'ye gelmeleri, Türk meslektaşlarına bilgi ve deneyimlerini aktarmaları çok önemli. Konuk hekimlerin 3'ü Türkiye'ye ilk kez geliyor. Bu forumu görev yaptığım İzmir Kent Hastanesi ve başkanı olduğum Hematoloji Uzmanlık Derneği ile ortaklaşa düzenliyoruz. Bu buluşmayı sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Foruma Türkiye'nin değişik hastanelerinde görev yapan 100 hematoloji uzmanı katılacak. Bir günlük etkinlikte yabancı uzmanlar kan kanserlerinin tedavilerindeki son yenilikleri, ilaç çalışmalarındaki son durumu, protokollerdeki değişiklikleri anlatacak. Türk hematologları da bu uzmanlarla bire bir görüşme, onlara sorularını yöneltip bilgi alma fırsatını bulacak" diye konuştu.

Öte yandan forumda katılacak hematolog sayısını 100 kişiyle sınırladıklarını belirten Prof. Dr. Dinçer, "5. Uluslararası Avrasya Hematoloji Kongremizin hazırlıkları sürüyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinden konuşmacılarla birlikte en az 800 uzmanının katılacağı kongremiz 15-19 Ekim 2014 tarihleri arasında Antalya'da gerçekleşecek" dedi.