19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

İntihar eden öğretmen gözyaşlarıyla uğurlandı

Kuşadası, intihar eden öğretmenin arkasından ağladı. Kuşadası'nda taciz suçlamasıyla karşı karşıya kalan ve onuru kırıldığı için kendini bir zeytin ağacına asarak intihar eden öğretmen, meslektaşları, yakınları ve Kuşadalıların gözyaşları arasında toprağa verildi.

ZAFER HACISALİHOĞLU25 Ocak 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
 İntihar eden öğretmen gözyaşlarıyla uğurlandı
52 yaşındaki Yüksel Kurt öğretmenin İzmir'de yapılan otopsinin ardından gerçekleştirilen cenaze törenine ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kuşadası'nda görev yapan öğretmenler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

Bazı velilerin çocuklarını taciz ettiği iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunduğu Kuşadası Belkent İlköğretim Okulu öğretmeni Yüksel Kurt, yapılan araştırmanın ardından serbest bırakılmış, buna rağmen hakkında üretilen iddialar üzerine ardında üç sayfalık mektup bırakarak intihar etmişti. İntiharla ilgili soruşturma başlatan Kuşadası Cumhuriyet Savcılığının otopsi istemesi nedeniyle cenaze töreni ertelenen Yüksel Kurt için, bir gün sonra cenaze töreni düzenlendi.

DİĞER ÖĞRETMENLERİN SESSİZ TEPKİSİ
Kuşadası Hanım Camiinde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına çoğu öğretmen çok sayıda vatandaş katılırken, Yüksel öğretmen daha sonra Adalızade Mezarlığında toprağa verildi. Cenazede başta ailesi olmak üzere öğretmen arkadaşları gözyaşlarını tutamadı. Öğretmenler, yaşananların linç kampanyası olduğunu ileri sürerek, intihar eden arkadaşlarına sahip çıktı ve birçoğu karne törenine katılmadı. Bazı okullarda öğretmenler ise arkadaşlarına yönelik işlem ve ardından meydana gelen üzücü olay nedeniyle karnelerini öğrencilere vermeyerek sıraların üzerine bıraktı.