19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

İz Bıraktıkları Gediz'de İsimleri Ölümsüzleşti

Gediz Üniversitesi'nde görevi başında yaşamını yitiren Prof. Dr. Nevzat Güran ve genç yaşta hayatını kaybeden kampüsün mimarı Yavuz Selim Barbaros unutulmadı. Prof. Dr. Güran'ın adı ders işlediği amfiye, Barbaros'un ismi de gösteri merkezine verildi. Duygu yüklü anlar yaşandı, gözyaşları tutulamadı.

İZMİR/ STAR27 Kasım 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
İz Bıraktıkları Gediz'de İsimleri Ölümsüzleşti
Gediz Üniversitesi, vefa örneğine sahne oldu. Bir yıl önce görevi başında yaşamını yitiren Ekonomi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nevzat Güran ile 2010'da elim bir olay sonucu hayatını kaybeden üniversitenin mimarı Yavuz Selim Barbaros'un isimleri ölümsüzleştirildi. Prof. Dr. Güran'ın adı ders işlediği en büyük amfiye, Barbaros'un ismi de gösteri merkezine verildi. Düzenlenen törene aileleri, yakınları, arkadaşları, Gediz Üniversitesi çalışanları ve öğrencileri katıldı. Anılar paylaşıldı, duygu dolu anlar yaşandı, gözyaşları sel oldu.
 
EN ANLAMLI EĞİTİM BU
Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, hem Prof. Dr. Nevzat Güran'ın hem de yüksek mimar Yavuz Selim Barbaros'un silinmez izler bıraktığına dikkat çekti. Prof. Dr. Çevik, onların anılarını ve isimlerini yaşatmak, gençlere de vefanın önemini aşılamak istediklerini dile getirerek, “Her ikisi de sadece bizim için değil, ülkemiz için de yeri doldurulmaz 2 değerdi. Prof. Dr. Güran, hocaların hocası olmuş kıymetli bir bilim adamı ve iktisatçıydı. 1970'li yıllardan bu yana dostum, kardeşimdi. Yavuz Selim Barbaros da genç yaşta İzmir'de, Ankara'da ve Manisa'da birçok önemli projeye imza atmış başarılı bir mimardı. Modern kampüsümüzün her karışında onun emeği var, bu eseriyle kalbimizde yaşıyor. Onları asla unutmadık ve de unutturmayacağız. Vefayı öğretmek, değerleri yaşatmak, kadir ve kıymet bilmek önce bir eğitim kurumuna düşer. Prof. Dr. Nevzat Güran ve Yavuz Selim Barbaros gibi 2 değerli insanın izlerini taşıyan Gediz Üniversitesi'nin, işte bu bilinçte gençler yetiştirmesini hedefliyoruz. Kaybettiğimiz 2 değeri özlemle anarken, en anlamlı ve önemli eğitimi verdiğimizi, bir vefa dersi işlediğimizi düşünüyorum” diye konuştu.