18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

İZELTAŞ’a İGİD’den İnovasyon Ödülü

İzmir Genç İş Adamları Derneği’nin üniversiteler, kamu ve meslek kuruşlarının katkıları ile düzenlediği İzmir İnovasyon Ödülleri yarışmasında İzeltaş yeni ürünüyle ödül aldı.

İZMİR/STAR22 Nisan 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
İZELTAŞ’a İGİD’den İnovasyon Ödülü
İzmir İnovasyon Ödülleri yarışması ürün ve konsept proje olarak iki ayrı dalda gerçekleşti. Sıra dışı ve birbirinden iddialı inovatif ürün ile projelerin yarıştığı İzmir İnovasyon Ödülleri'nin ikincisinde İzeltaş, Ar-Ge Merkezi bünyesinde tasarladığı ve ürettiği “Ayarlı Montaj Anahtarı” ile İnovatif Ürün dalında Mansiyon Ödülü kazandı.
Üç yıl önce Ar-Ge Merkezi Belgesi alan ve bu merkezde pek çok yeni ürün araştırması ve tasarımını gerçekleştiren İzeltaş’ın ödül alan ürünü Ayarlı Montaj Anahtarı, tek anahtarla farklı boyuttaki cıvataları sökebilme özelliği taşıyor.

İzeltaş Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, bilgi çağı ve onun gereği olan inovasyonun, ekonomi ve şirketler için taşıdığı öneme dikkat çekerek, “İnovasyon kavramı şirketler için dünyanın yeni belirleyici kavramı haline geldi. Türk ekonomisi ancak inovasyon ile daha öne çıkabilir. Şirketler bu alanda yatırım yaparak sektörlerinde söz sahibi olabilirler ve uluslararası başarılar kazanıp, hedeflerine daha kolay ulaşabilirler” dedi.

İş dünyası ve üniversitelerden 400 kişinin katıldığı ödül töreninde konuşan İGİD Başkanı Selim Doğanata ise Türkiye ve ekonomisinin hedeflerini ancak inovasyon ile gerçekleştirebileceğini, firmaların inovatif oldukları ölçüde gelecekte var olabileceklerini dile getirdi.
Törende, ödül kazanan Ayarlı Montaj Anahtarı’nı tanıtan ve ödülü İzeltaş adına alan Ar-Ge Merkezi yöneticilerinden Yiğit Erçayhan “Başarı için ekip çalışması çok önemli. Biz de Ar-Ge Merkezi faaliyetleri kapsamında el aletleri sektörü için inovatif ürünler üretmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki dönemlerde de sektörün ihtiyacına yönelik yeni ve gelişmiş ürünler tasarlamayı ve üretmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.