18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

İZKA İnşaattan İzmir'e 700 Milyon TL Yatırım

İZKA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, Star Gazetesini ziyaret etti. Türkiye’nin farklı bölgelerinde ve İzmir’de yaptıkları yatırımlar hakkında Star Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Ahmet Kaplan’ a açıklamalarda bulundu.

İZMİR/STAR23 Eylül 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
İZKA İnşaattan İzmir'e 700 Milyon TL Yatırım
Kamu binaları, alt ve üst yapı inşaatlarıyla sektöre adım atan İZKA İnşaat, gerçekleştirdiği büyük projeler ile sadece yurt içinde değil, yurt dışına yönelik projelerde geliştirmeye yöneldi. Katar, Libya, Irak ve Makedonya'da ofis açan İzka İnşaat, Yurt içi kadar, yurt dışına yönelik projeleriyle de adından söz ettirecek. Star Gazetesi Ege Bölge Temsilciliğini ziyaret eden İZKA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, Bölge temsilcisi Ahmet Kaplan’a, İzmir’e yönelik yatırım projelerinin 700 milyonu bulduğunu ve firma olarak büyük projelere imza attıklarını belirterek, yatırımları ve projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

YATIRIMLARIMIZI BAŞKA BÖLGELERE
KAYDIRMAK ZORUNDA KALIYORUZ


İZKA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, İzmir’de planlama sıkıntıları yaşadıklarının altını çizerek; “İzmir’de şu ana kadar yaptığımız projelerin inşaat maliyeti yaklaşık 600-700 milyona ulaştı. Önümüzdeki dönemde bir o kadar daha yatırım aşamasında olan projelerimiz mevcut. Biz Türkiye ölçeğinde projeler yapıyoruz. İzmir’de daha fazla yatırım yapma arzusundayız. Ancak planlı alanlar sıkıntısı yaşıyoruz. Bu nedenle yatırımlarımızı farklı bölgelere kaydırmak zorunda kalıyoruz. Türkiye’nin değişik bölgelerinde projeler yürütüyoruz. Kütahya’nın konut ve kentsel dönüşüm projesine başladık. 200 milyonluk projede mevcut gecekonduların yüzde seksenini yıktık. Şu an 800 konutluk projenin 400’üne başladık ve bununda 200’ünün kaba inşaatını tamamladık. Bu proje etaplar halinde devam edecek. Yurtdışına yönelik hedeflerimiz ve projelerimiz var” dedi.

BÜYÜK PROJELERE İMZA ATIYORUZ

İzmir de birçok projeye sahip olduklarını birçok yatırım yaptıklarını ve yatırımların gün geçtikçe artacağını belirten Azat Yeşil, İzmir’de tamamlanmış, devam eden ve başlayacak projeleri şöyle sıralıyor; “9 Eylül Üniversitesi’nde Kanser Araştırma Merkezi(onkoloji) Ar-ge merkezini yaptık. Gaziemir’de Askeri Havaalanı içerisinde yaptığımız hangar depoları, Ahmet Piriştina Kent Müzesi’nin restorasyonunu yaptık. Karşıyaka’da Park Yaşam Mavi Şehir diye projemizi 1.5 yıl önce hayata geçirdik. Çok başarılı bir proje oldu. 537 Konut 200 ticari birim mevcuttu. Şu an boş yer bulmak imkansız. Karşıyaka da yine Tower Plaza projemizin kaba inşaatı bitti. Nisan ayında bitecek. Yine Mavi Şehir Suit projemiz var. Çok talep gören bir proje oldu. Önümüzde ki dönem bitecek. Bayraklıda önümüzde ki dönemde liman bölgesinde bir gökdelen projemiz olacak. Konut ve ofis her ikisi de olacak. Bu projelerimizle birlikte İzmir’de bugüne gerçekleştirdiğimiz ve devam eden projelerle birlikte 700- 800 milyonluk bir yatırım gerçekleşmiş olacak. İzmir’de büyük ölçekli projelere imza atmaya devam edeceğiz. Ama projelerimiz bahsettiklerimizle sınırlı değil. Sürekli yeni yatırım projelerini hayata geçirmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.


YURT İÇİ VE YURT DIŞI PROJELER GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Azat Yeşil, yatırımlarının sadece belirli bölgelerle sınırlı kalmadığını kaydederek, Türkiye’nin birçok yerinde hizmet verdiklerini belirtti. Yeşil, “İstanbul’da kentsel dönüşüm kapsamında Bahçekent Flora projesine başladık. Burası da yaklaşık 875 konut, ticari alanlar ve AVM’lerden oluşuyor. Bunu Emlak konut ile birlikte yürütüyoruz. Bu projenin yüzde 35’i bir ay içinde satıldı. İstanbul’un en yeşil projesi oldu. Geniş yeşil alanlar ve kent park gibi sosyal donatılar yaptık. Bu bölge İstanbul’da yeni cazibe noktalarından birisi oldu” şeklinde ifade etti.

Yeşil, “Ankara’da da ofisimizin olmasından dolayı Maliye Bakanlığı hizmet binasının inşaatı da bir yıldır devam ediyor. Yaklaşık 600 gün sonra inşaatı bitirip daha iyi bir hizmet binası sunacağız. Adana Bölge İstinaf Mahkemesi inşaatı devam ediyor. Yaklaşık 9 ay önce bu projeye başladık. 110 bin metre karelik bir alanda yapılıyor ve kaba inşaatını bitirdik. Bir yıl içinde teslim edeceğiz. Bizim en büyük özelliğimiz projeleri hızlı bir şekilde tamamlamamızdır” şeklinde konuştu.