20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

İZKA'DAN İzmir'e 27 Milyon TL'lik Destek

İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban, Star Gazetesini ziyaret etti. Yılmazçoban, Star Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Ahmet Kaplan’a İZKA projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban “Sanayi Bölgelerini Geliştirme Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı” ve “Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri Mali Destek Program çağrı tarihinin 12 Eylül de son bulacağını açıkladı.

ARİF FURKAN PEKSOY/STAR9 Eylül 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
İZKA'DAN SANAYİCİLERE ÇAĞRI

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban, Star Gazetesi Ege Bölge Temsilciliğini ziyaret ederek Bölge temsilcisi Ahmet Kaplan ile görüştü. Murat Yılmazçoban görüşmede İZKA Projeleriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Murat Yılmazçoban, İzmirli yatırımcılara büyük mali destekler verdiklerini belirterek, İzmirli sanayicilere mali desteklerden yararlanmak için proje çağrısında bulundu. Yılmazçoban, “İki çağrımız var. Birincisi Sanayi Bölgelerini Geliştirme Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı. Yerli ve yabancı yatırımcılar İzmir’e yatırım yapmak istediği zaman yatırım destek ofislerimizde görevlendirdiğimiz arkadaşlar tarafından yer temininden şirket açma işlemlerine kadar pek çok konuda ücretsiz hizmet veriyoruz. Yatırımcılar en çok yer bulma sorunu ile karşılaşıyor. Organize sanayi bölgelerinin alt yapılarının yetersiz olmasından dolayı sıkıntı çekiyoruz. Bu durumu bir anket yaparak tespit ettik. Yatırımcılarımızın karşılaştıkları problemleri önleyecek ortak çözülebilecek sorunları gidermek için destek programına çıktık. Organize Sanayi Bölgesi ve Serbest bölgeler için 500 binle 1.5 milyon arası bir destek veriyoruz. Küçük sanayi siteleri için 250 ile 750 bin arasında destek veriyoruz” dedi.
Yılmazçoban, İzmir’de Organize Sanayi bölgelerine dikkat çekiyor. Bazı bölgelerde hiç bir gelişme olmadığının altını çizen Yılmazçoban, “İzmir’de şuan 13 tane organize sanayi bölgesi var. Örneğin; Çiğli’yi biliyoruz sürekli gelişmekte ama Ödemiş daha çivi bile çakılmamış hiçbir faaliyet yapılmamıştır. Bu nedenle insanların fabrikalarla sağ sola yaptığı Organize Sanayi Bölgelerine yapamadığı bir durum var. Menemende ki serbest bölgeyi ele alırsak alt yapı eksiklikleri var ama giderildiğinde yatırımcıların önlerinde ki engel kalkacak. Böylece 40-50 kişiye istihdam sağlayacak” şeklinde konuştu.


BİLGİ TEKNOLOJİLERİ PROJELERİNE 15 MİLYON TL DESTEK

İZKA Genel Sekreteri Yılmazçoban, teknolojinin günümüz toplumunda önemli derecede yer aldığına dikkat çekerek,“Bilgi teknolojileri için 15 milyon TL desteğimiz var. Kar amacı güden bu yazılımları üretecek kişiler ve de bunu kullanacak olan devlet kurumları, vakıflar, belediyeler bunlara yönelik bir çalışmadır. Yani Menemen de meydana gelecek olan bir rüzgâr veya bir böcek hastalığı önceden bilgi teknolojileri ile çiftçilere bildirilecek ona göre tavır alacaklar” dedi.


İZMİR’E BÜYÜK DESTEK
12 Eylül de internet üzerinden proje girişleri son bulacak. Sanayi Bölgelerini Geliştirme Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı için 12 milyon TL’lik kaynağın 10 milyonu Organize Sanayi Siteleri için, 2 milyonu Küçük Sanayi Siteleri için ayrıldı.

GEÇ KALMIŞ DEĞİLSİNİZ

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban, başvurular için geç kalınmadığını belirterek, “İnsanların kafasından proje fikri varsa param olsa yaparım diyorsa aslında yarısı bitmiştir. Proje hazırlamak isteyenler için sitemizde bir animasyon var onu bile izlese birçok bilgi elde edebilir. Her çağrı öncesinde proje yazmak için önceden Sivil Toplum Kuruluşları ve birçok yerde eğitim veriyoruz” dedi.

PROJELER İÇİN MALİ DESTEKLER


Organize Sanayi Bölgeleri(OSB); 10 Milyon TL
OSB’ler için Asgari/Azami Destek Tutarı 500 Bin TL – 1,5 Milyon TL
Küçük Sanayi Siteleri (KSS); 2 Milyon TL
KSS’ler için Asgari/Azami Destek Tutarı ise 250 Bin TL - 500 Bin TL
Bilgi İletişim Teknolojileri Mali Destek Programı; Kar amacı güden ve gütmeyen olmak üzere iki bileşenden oluşan programda her iki bileşene de ayrılan toplam destek bütçesi 7,5 milyon TL’dir.
Kar amacı gütmeyen proje başına asgari/azami destek tutarı 75.000 ila 750.000 TL aralığındadır.