25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

İzmaritini Yola Değil Küllüğe At

Konak Belediyesi'nin kentin farklı noktalarına yerleştirdiği sigara söndürme küllükleri hem çevreyi koruyor hem de sigaraya karşı uyarıyor.

İZMİR/STAR12 Temmuz 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
İzmaritini Yola Değil Küllüğe At
Çevre dostu uygulamalarıyla kentte daha temiz yaşam alanları oluşturan Konak Belediyesi, önemli bir çevre sorununa daha 'dur' dedi. Sağlığa verdiği ciddi zararların yanı sıra çevre katliamı da yaratan sigara izmaritleri, bundan sonra belli noktalara yerleştirilen küllüklere atılacak. Görüntü kirliliğinin yanında doğada iki yıl gibi uzun bir sürede yok olan ve ciddi bir tahribata sebep olan sigara izmaritleri tehdit olmaktan çıkacak.

Otobüs duraklarında daha çok sigara içilmesi nedeniyle duraklara yakın yerlere yerleştirilen küllükler, canlı renkleriyle göze çarpıyor. Üzerinde bulunan 'Sigara Öldürür' uyarısıyla sigarayı bırakmaya teşvik eden küllükler, yangın ve kirlilik riskini de en aza indiriyor. Karbon kompozit, yanmaz malzemeden üretilen küllüklere sigara, söndürülmeden atılabiliyor.

İzmir'de daha temiz bir çevre ve yaşanır bir kent yaratmak için birbirinden farklı projelere imza atan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmirlileri sigaranın zararlarına karşı uyararak, "Her ne kadar insan sağlığı ve çevre adına en güzel ve kesin çözüm sigara içmemek olsa da sigara kullanan yurttaşlarımız için yeni bir kent mobilyasını hizmete sunduk. İzmirlilerin bu konuda da duyarlı davranacağına eminim" dedi.