25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

İzmir Ekonomili Mimarlardan Modern Barınaklar

Modern barınaklar, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mimarlık Bölümü öğrencileri tarafından inşa edildi.

İZMİR/STAR26 Temmuz 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
İzmir Ekonomili Mimarlardan Modern Barınaklar
Miami Üniversitesi'nden Amerikalı Mimarlar Raffi Tomassian ile Nicholas Germann'ın katıldığı "Dijital Fabrikasyon" başlıklı atölye çalışmasında İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri, en az iki kişinin barınabileceği tasarımlara imza attı. İEÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlileri Michael Young, Özlem Akın, Füsun Babaoğlu, Dr. Altuğ Kasalı ile araştırma görevlileri Ece Küreli ve Ece Uyar Aktaş'ın yer aldığı etkinlikte barınak tasarımına modern bir bakış açısı getirildi.  
 
Çalışma hakkında bilgi veren İEÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Michael Young, Amerikalı mimarların katıldığı atölye çalışmasında parametrik tasarım üzerine çalıştıklarını söyledi. Young, "Çalışmada, öğrencilerimizden en az iki kişiyi barındırabilecek kapasitede bir barınak tasarlamaları ve inşa etmeleri istendi. Eskiz çizimi, maket üretimi, dijital parametrik modelleme aracılığıyla analiz yapma, birebir ölçekte detay uygulaması yapılması yollarıyla öğrenciler tasarımlarını kavramsallaştırdılar" dedi.
 
Tasarım ve üretim aşamasının her alanına öğrencilerin hâkim olmasının amaçlandığını belirten Young, bu farkındalık sayesinde geleceğin mimarlarının proje yönetimini kavradığını ifade etti.