25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

İzmir Mardinliler Fedarasyonu Şengal Halkını Yalnız Bırakmadı

Irak’ın Şengal kentindeki katliamdan kaçarak ülkemize sığınan Ezidi halkını İzmir Mardinliler Federasyonu unutmadı. İzmir Mardinliler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şahin Irmak, “Yaşasın halkların ortak barışı, Şengal halkı yalnız değildir” diyerek Ezidi halkının yalnız olmadıklarını belirtti.

HANDE BALCI19 Eylül 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
İzmir Mardinliler Fedarasyonu Şengal Halkını Yalnız Bırakmadı

Anadolu ve Mezapotamya’nın en eski inançlarından birine sahip olan Ezidi halkı, zor günler yaşıyor. İzmir Mardinliler Federasyon Başkanı Mehmet Şahin Irmak, bir basın toplantısı düzenleyerek Ezidi halkını savundu. Irmak, “Anadolu ve Mezopotamya'nın en eski inançlarından birine sahip olan Ezidi halkının tarih boyunca yaşadığı acılar, Yaşar Kemal ve Mehmet Uzun gibi yazarların romanlarına belgesellerine konu oldu. Egemenler tarafından bu denli acı çektirilen bu halk bir avuç kaldı. Son aylarda binlerce Ezidi, yine terör saldırılarında can verdi. Kurulduğu günden bu yana mağdur olan halklara kucağını açan Türkiye, Ezidi halkı için hatırı sayılı adımlar attı” diyerek konuşmasını destek kampanyası hakkında bilgilendirerek devam etti.

 

30 BİN TL BAĞIŞ VE 2 KAMYON ERZAK YOLA ÇIKMAYA HAZIR

Mehmet Şahin Irmak, Federasyon tarafından düzenlenen destek kampanyasında 30 bin TL bağış ve 2 kamyon erzakın yola çıkmaya hazır olduğunu söyledi. Erzakların giyim, ilaç, gıda gibi önemli malzemelerden oluştuğunu belirten Irmak, Federasyon’dan bir heyetin hafta sonu Mardin’e gideceğini ifade ederek Ezidi halkına desteklerini en kısa zamanda ulaştıracaklarını söyledi. Komisyon üyelerinin Ezidi halkını bizzat yaşadıkları ortamda görerek ve kamuoyuna görüşlerini sunacaklarını dile getirdi.

 

Dayanışmanın önemine dikkat çeken Irmak,“Yanı başımızda yaşanan bu dramlara Türkiye yabancı değildir. 30 yıla aşkın süren şiddet ortamında, ödediğimiz bedeller ortadadır. Irak'ta ve Suriye'de yaşanan gelişmeler, kalıcı bir Ortadoğu barışına ihtiyaç duyduğumuzu göstermiştir. Ülkemizde barış sürece adına atılan adımlar, tüm Ortadoğu'nun ihtiyaç duyduğu adımlardır ve desteklenmelidir. Suriye, Irak, Filistin başta olmak üzere Ortadoğu'da ve dünyada yaşanan tüm savaşların sona ermesi en büyük temennimizdir” diye konuştu.