23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

İzmir Üniversitesi'nde ek kontenjan heyecanı

Üniversitelere Ekim ayında yapılacak ek yerleştirmeler için İzmir Üniversitesi kontenjanları 13 Eylül'de açıklanacak.

İZMİR/STAR10 Eylül 2012 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
İzmir Üniversitesi'nde ek kontenjan heyecanı
2012 YGS veya LYS sonuçlarına göre Açıköğretim Fakültesi'nin bir bölümüne veya özel yetenek sınavıyla öğrenci alan bölümler dışında herhangi bir yükseköğretim kurumuna yerleşemeyen öğrenciler için İzmir Üniversiteli olma şansı devam ediyor. Üniversite adayları, Ekim ayı içinde yapılacak ek yerleştirme tercihleriyle hayalini kurdukları bölümlere yerleşebilecek. Bu bölümlerden bazılarını tercih etmek için sadece barajı geçmek yani dört yıllık lisans programları için 180 puan, iki yıllık ön lisans programları için ise 140 puan almış olmak yeterli olacak. İzmir Üniversitesi LYS Ek Yerleştirme Kontenjanları 13 Eylül günü ilan edilecek.

HANGİ BÖLÜMLERE TERCİH YAPILABİLİR?
Matematik Fen (MF) puanıyla tercih yapan adayların Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Mühendisliği (İng.), Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (İng.), Endüstri Mühendisliği (İng.) ve Yazılım Mühendisliği (İng.) bölümlerinde okuma şansı olacak. Türkçe Matematik (TM) puanıyla seçim yapan adaylar ise, Hukuk, Psikoloji, İşletme(İng.), Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (yüzde 30 İng.), Uluslararası Ticaret ve Finansman (İng.) ve Uluslararası İlişkiler (İng.) bölümlerini tercih edebilecek. Dil puanıyla alan bölüm ise İngilizce Öğretmenliği olacak. YGS puanıyla 4 yıllık Hemşirelik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümleri, iki yıllık Bilgisayar Programcılığı, Çocuk Gelişimi ile Turizm ve Otel İşletmeciliği programları tercih edilebilecek.

EĞİTİMİNİZİ BURSLU YAPIN
2012 LYS Ek Yerleştirme döneminde öğrenci alacak İzmir Üniversitesi bölüm ve programlarının bazılarının burssuz kontenjanların yanı sıra yüzde 50 ve yüzde 25 burslu kontenjanları da olacak. Kimler ek yerleştirme kontenjanlarından faydalanabilecek? Ek yerleştirme kontenjanı olan bir bölümü tercih edebilmek için en az kaç puan gerekiyor? ÖSYS ek yerleştirmede kaç tercih yapma hakkı var? Adaylar ek yerleştirme kontenjanlarını tercih ederken nelere dikkat etmeli? Bu soruların cevapları www.izmir.edu.tr adresinde.