19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

İzmir Zaferi Kutladı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde büyük bir zafere imza atarak ikinci tura kalmadan 14 partinin gösterdiği adaya karşı büyük bir üstünlük göstererek seçimde yüzde 52’ye yakın oy alarak halkın cumhurbaşkanı seçilerek 12. Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanması İzmir’de Cumhuriyet meydanında toplanan Ak Partililer tarafından büyük bir coşkuyla havai fişekler eşliğinde kutlandı. Cumhuriyet meydanına dev ekranlar kuruldu.Başbakan'ın balkon konuşması dinlendi.

İZMİR/STAR10 Ağustos 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın üst üste kazandığı 9.’uncu seçim zaferi olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde elde edilen başarı İzmir’de de büyük bir coşkuyla kutlandı.

İzmir Cumhuriyet Meydanına toplanan binlerce Ak Partili müzikler, davul ve zurnalar eşliğinde kutlamalara katıldı. Havai fişek gösterileninde yapıldığı meydan miting coşkusuna sahne oluyor. Meydana dev ekranlar kuruldu. Ekranlardan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın balkon konuşması dinlendi.

Cumhuriyet meydanında kalabalığa hitap eden İzmir milletvekili Ali Aşlık yaptığı konuşma da şunları söyledi:“Biz Ak Parti olarak bu coğrafyanın senteziyiz. Hiç kimse bizim İzmir’de aldığımız neticeleri küçümsemesin. Karamsarlık ve yeise düşmeden İzmir’de daha başarılı nasıl oluruz, ileriye nasıl taşıyabiliriz hep beraber bunu yapacağız.

Sevgili gönüldaşlarım. İzmir gibi sıcak yerlerde seçim sürecini yönetmek çok zor. Ama gördüm ki bütün arkadaşlarımız görevlerinin başındalar. Bundan sonra kim yanlış yapıyor demeyeceğiz. Ben nerede yanlış yapıyorum diyeceğiz. Bu seçimin milletimize ve İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum.”

İzmir Milletvekili Nesrin Ulema’da kutlamalarda yaptığı konuşma da şu görüşlere yer verdi:
“Bugün ülkemizde yeni bir tarih yazdık. Eski Türkiye kapılarının kapandığı yeni Türkiye kapılarının açıldığı tarihtir. Bugün cumhurun başkanı seçildi. Artık 10 Ağustos 2014 tarihinden sonra 2023, 2050, 2071 yılına koşar adımlarla gidecektir. Bugün çok kuvvetli bir fırtına esti. Bu fırtınanın adı Recep Tayyip Erdoğan fırtınasıdır. Dik duran bir ülke olmak için hep birlikte daha çok çalışacağız.”
İlknur Denizli, Malazgirtte Alpaslan ile başlayan bugün Recep Tayyip Erdoğan ile devam eden zaferimizdir. Bugün bizim bayramımızdır’diye konuştu. Milletvekili Rıfat Sait, ise birlik ve beraberliğimizi bozmayalım’ diyerek birlik çağrısında bulundu.

Ak Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’da yaptığı konuşma ile örgütün fedakar çalışmaları için teşekkür etti. Dombra şarkılarının çalındığı kutlamalarda meydan da büyük bir coşku hakim oldu.