16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

İzmir'de 6 Bin Otistik Çocuk Var

İzmir'de 6 bin otizmli çocuk olduğuna dikkat çeken Güzelbahçe Eğitim ve Uygulama ve İş Eğitim Merkezi Okulu'nun Aile Birliği Başkanı Selim Yaşar bu özel çocukların eğitiminin önemine dikkat çekti.

İZMİR/STAR1 Kasım 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
İzmir'de 6 Bin Otistik Çocuk Var
Umut Okulu'nun otizmli öğrencileri Cumhuriyet'in 91'inci yılı ve otizm için farkındalık yaratmak amacıyla tören düzenledi.  Otistik öğrenciler etkinlikte Atatürk ve Cumhuriyet'i anlattı.
 
Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından yaptırılan Güzelbahçe Eğitim ve Uygulama ve İş Eğitim Merkezi Okulu öğrencileri Cumhuriyet Bayramı'nda otizme dikkat çekmek ve toplumda farkındalık yaratmak için etkinlik düzenledi. Güzelbahçe Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe Güzelbahçe Kaymakamı Mehmet Ünlü, Belediye Başkanı Mustafa İnce, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akan, Güzelbahçe Eğitim ve Uygulama ve İş Eğitim Merkezi Okulu'nun Aile Birliği Başkanı Selim Yaşar,  otizmli öğrenciler ve ailelerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. 
 
İZMİR'DE 6 BİN OTİZMLİ ÇOCUK
Otizmin son yıllarda arttığını ve daha fazla önem verilmesi gereken bir konu olduğunu belirten Okul Aile Birliği Başkanı Selim Yaşar, “Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından yaptırılan pek çok eğitim kurumu içinde en değer verdiğimiz olanı otizm için yapılanıdır. İzmir'de yaklaşık 6 bin civarında otizmli çocuğumuz bulunuyor. Okulu yaparken örnek olmasını istedik. Bu okul diğer yapılacak işlere gönül verenlere yol açmasını umuyoruz. Biz bu okulu yaptık ama yatırımını yapıp gitmedik. Bütün velilerle birlikte hareket ederek örnek bir okul olması için çalışıyoruz. Bu yüzden bizde otizmli öğrencilerimizi ülkemize kazandırmak için elimizden gelen çabası göstermeye devam edeceğiz.” dedi.  Böyle bireylerin iyi bir eğitimle toplumla bütünleşmelerinin sağlanabileceğini belirten Selim Yaşar, “Otizmli öğrenciler zihinsel engelli değildir. Tam aksine algılamaları son derece yüksektir. Zira bu çocukların kuvvetli bir algılama düzeyleri var. Özellikle bireysel çalışmalarda çabuk kavrıyorlar ve öğreniyorlar. Ancak bu eğitim süreci uzun ve sabır gerektiriyor. Böyle  etkinlikler otizmli öğrencilerin sosyal hayata adaptasyonunu sağlıyor” diye konuştu. 
 
“HAYATA KAZANDIRALIM”
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, otizmli öğrencileri hayata kazandırmak için çalışanlara desteklerinin er zaman süreceğini söyledi.. Güzelbahçe Kaymakamı Mehmet Ünlü, Selim Yaşar'a kazandırdığı okul için teşekkür etti. Güzelbahçe İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akan ise otizmli öğrencilerin eğitime katılmasının çok önemli olduğunu ve bu konuda eğitim veren modern tesislerin örnek teşkil etmesi gerektiğini söyledi. Konuşmalar ardından Güzelbahçe Kaymakamı Ünlü, Okul Aile Birliği Başkanı Yaşar'a plaket takdim etti. 
 
ATATÜRK VE CUMHURİYET'İ RESİMLERLE ANLATTILAR
Etkinlik Umut Okulu öğrencilerinin Cumhuriyet şiirlerinin okumasının ardından tiyatral olarak hazırlanmış gösterisi, bazı otizmli öğrenciler tarafından söylenen şarkılar ile devam etti. Etkinlik sonunda otizmli öğrenciler tarafından yapılan Atatürk ve Cumhuriyet sevgisinin anlatıldığı baskı ve resim sergisi gezildi.