19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

İzmir’de Kent Güvenliği Türk Telekom Altyapısı ile Sağlanacak

Türk Telekom, güçlü teknolojik altyapısı üzerinden verdiği hizmetlerle kent güvenliği alanında da müşterilerinin yanında olmaya devam ediyor. Türk Telekom’un, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) Projesi kapsamında, İzmir kent merkezinde belirlenen 18 noktaya kurduğu fiber optik kablo altyapısı ile asayiş olaylarına müdahale ve analizler daha kaliteli ve daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilecek.

İZMİR/ STAR19 Aralık 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
İzmir’de Kent Güvenliği Türk Telekom Altyapısı ile Sağlanacak

Türk Telekom, Türkiye’de özellikle büyük şehirlerde kent güvenliğinde yeni bir dönem açan KGYS kapsamında, İzmir’in Ödemiş ve Selçuk ilçelerinin ardından kent merkezini de Türk Telekom altyapısı üzerinden verilen Mobese hizmeti ile buluşturuyor.

Türk Telekom Batı-I Bölge Müdürü İsmail Uzel ve İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya arasında imzalanan Mobese Protokolü ile, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Projesi, İzmir’de hayata geçti. Kent Güvenlik Yönetim Sistemi projesi, asayiş ve güvenliğe katkı sağlamanın yanı sıra; trafik akış ve yoğunluğunu izlemek, elde edilen görüntüleri değerlendirerek meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı, hızlı ve etkin ek tedbirler geliştirmek amacıyla kullanılacak. Türk Telekom Batı-I Bölge Müdürü İsmail Uzel, “Kamu güvenliği ile ilgili çalışmalarımız tüm Türkiye genelinde büyük bir hızla sürüyor. Türk Telekom olarak emniyet ve kamu kuruluşlarına şehir güvenlik sistemleri altyapısının kurulumu, bakımı, yenilenmesi gibi konularda tüm desteği sağlıyor ve 7/24 hizmet sunuyoruz” diye konuştu.

 

Güvenlik güçleri dijital ortamdaki tek merkezden sevk ve idare edilecek

Proje kapsamında güvenlik güçlerinin sevk ve idaresi dijital ortamda tek bir merkezden gerçekleştirilecek. Tüm faaliyetler tek bir veri tabanında toplanarak bilimsel verilere dayalı güvenlik planlamaları yapılacak.

İzmir’de 18 nokta belirlendi

Proje kapsamında İzmir‘in merkezinde belirlenen 18 nokta 85 kamera ile izlenecek. Fiber optik kablo altyapısı ile erişim sağlanarak, asayiş olaylarına müdahale ve analizlerin daha kaliteli ve daha hızlı gerçekleşmesi hedefleniyor. Projede belirlenen nokta sayısının önümüzdeki dönemde 800’ün üzerine çıkması planlanıyor.