25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

İzmir'den bir ilk daha: 'İzmir 1. İstihdam Zirvesi'

İzmir üretim ve üretkenlik potansiyelini harekete geçirmek için hazırlanıyor.

30 Ekim 2012 Salı 07:00 - Güncelleme:
İzmir'den bir ilk daha: 'İzmir 1. İstihdam Zirvesi'
İZMİR/STAR

Türkiye'nin üçüncü büyük kenti, ülkenin önemli bir sorununa örnek bir çözüm oluşturmak için kolları sıvadı. İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç öncülüğünde İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, "İzmir 1. İstihdam Zirvesi"ni 08-09 Kasım 2012 tarihlerinde Uluslararası Fuar Alanı'nda gerçekleştirecek.

Türkiye'nin batıya açılan kapısı İzmir'in ekonomisini üst seviyelere çıkarmak için İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç önderliğinde kanaat önderleri harekete geçti. Geçtiğimiz Mayıs ayında toplanan İzmir İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu kentteki üretim ve üretkenliğinin arttırılması kararını aldı. Müteşebbislerin üretim potansiyellerinin attırılması, Girişimciliğin geliştirilmesi, Eğitimli kişilerin nitelikli işlerde istihdam edilmesi, niteliksiz işgücünün eğitilerek üretim sürecine katılması amacıyla "İzmir 1. İstihdam Zirvesi" düzenlenmesine karar verildi. İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün düzenleyeceği Zirve için oluşturulan kurula Üniversiteler Platformu, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Peryön Ege Şubesi, İzmir Kalkınma Ajansı ve İZFAŞ dâhil edildi.

TÜRKİYE'DE İLK
"İzmir 1.İstihdam Zirvesi" 08-09 Kasım 2012 tarihlerinde İzmir Uluslararası Fuar Alanı 3 ve 4 nolu sergi salonlarında gerçekleşecek. İş dünyasının önemli isimleri ile işgücü olanları bir çatı altında buluşturmaya hazırlanan İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kadri Kabak, Türkiye'de ilk kez bir kentin ekonomisini yine o kentin potansiyellerini harekete geçirerek üst düzeye çıkaracak örnek bir çalışmayı gerçekleştirmiş olacak. Kabak, iş oluşturma, iş geliştirme, iş bulma ve meslek edinim konularında ziyaretçilere ve katılımcılara önemli desteklerin sağlanacağı bir platformu oluşturma gayretinde olduklarını belirtti.

KAZANAN İZMİR, KAZANAN TÜRKİYE OLACAK
İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kabak, "Bilinçli veya eksik bilgi ile bir sektörde üretim yapan müteşebbislerimizin, üretim ve istihdamlarını arttırmalarını istiyoruz. Girişimci ruhu taşıyan kişilerin nerede nasıl üretime ve işgücü alımına başlayacakları konusunda doğru bilgilere ulaşmalarını arzu ediyoruz. Gerek girişimcilerin gerekse gelecekteki müstakbel girişimcilerin hangi destekleri nerelerden alacakları bilgilerine kolayca ulaşmalarını sağlamak istiyoruz. Nitelikli işgücü olanların veya bir meslek sahibi olmayanların üretim sürecine en doğru yerden nasıl başlayacakları konularında uzmanlardan destek almalarının yararlı olacağı inancını taşıyoruz. Tüm bu amaçları yerine getirmek için İzmir 1. İstihdam Zirvesi'ni gerçekleştireceğiz. Kazanan İzmir, kazanan Türkiye olacak. Fuar alanında yaklaşık 100 kurum stand açacak. 2 gün süre ile ziyaretçiler gerek konferans ve panellerde gerekse stantlarda en güncel bilgiye ulaşacaklar. Kendilerinden hiçbir ücret talep edilmeyecek. Amacına yönelik gerçekleşecek zirvemizin ardından kentin üretimi ve istihdamı üst seviyelere çıkacak" diye konuştu.

2 GÜN SÜRECEK
Nitelikli çalışan, Yenilikçi işletme, Gelişen İzmir vurgularıyla İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün düzenleyeceği "İzmir 1. İstihdam Zirvesi" 08-09 Kasım 2012 tarihlerinde İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda gerçekleştirecek. 3 ve 4 nolu sergi salonlarında 2 süre ile gerçekleşecek zirve 10.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.