26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

İzmirgaz Torbalı Sanayicilerle Bir araya Geldi

İzmirgaz, Torbalı Ticaret Odası (TTO) ev sahipliğinde Torbalı sanayicilerle bir araya geldi. Toplantıda geçtiğimiz yıllarda Yazıbaşı sanayi bölgesine gerçekleştirilen doğalgaz yatırımlarıyla değerlendirilirken, Pancar Sanayi bölgesinde gerçekleştirilmesi planlanan doğalgaz altyapı çalışmaları hakkında bilgilendirme yapıldı.

İZMİR/STAR9 Ekim 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
İzmirgaz Torbalı Sanayicilerle Bir araya Geldi
Torbalı Metropolis Oteli'nde sabah kahvaltısıyla birlikte başlayan toplantıya İzmirgaz Genel Müdürü H. Burçin Yandımata, TTO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun, İzmirgaz Genel Koordinatörü Halil Tataş, Genel Müdür Yardımcısı Demir Koloğlu, TTO Meclis Başkanı Behçet Çınar ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Torbalı sanayisinin gelişimi için doğalgazın son derece önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Olgun, "İlk defa 2009 yılında Yazıbaşı sanayi bölgesinde bulunan sanayicilerimizin talebi doğrultusunda İzmirgaz'ın kapısını çaldık. İzmirgaz, 2010 yılında Yazıbaşı bölgesine doğalgazı ulaştırarak dağıtımını gerçekleştirdi. Şimdi de Pancar'daki fabrikalarımızın doğalgaz taleplerini hayata geçirmek için harekete geçtik. TTO olarak İzmirgaz'ın Torbalı'daki bir temsilcisi gibi olduk. İlçemizin bu bölgesine de doğalgazın getirilmesi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi.

Pancar sanayi bölgesine doğalgaz yatırımı için gerekli çalışmaları sürdürdüklerini açıklayan Genel Müdür Yandımata, "Doğalgaz ekonomik ve çevreci özelliğiyle konutlarda olduğu gibi sanayide de tercih edilen bir enerji türü haline gelmiştir. Pancar bölgesi için Torbalı Ticaret Odası'nın yanı sıra bölgenin sanayicilerinden de bireysel talepler alıyoruz. Arkadaşlarımız bölgeyi ziyaret ederek etüt ve projelendirme çalışmalarını sürdürüyorlar. Gerekli çalışmaların tamamlanmasının ardından 2-3 ay gibi bir sürede bölgeyi doğalgaza kavuşturabiliriz" diye konuştu.

Konuşmasında doğalgazı tercih eden sanayicilerin kısa vadede kazançlı çıkacağını belirten Yandımata, "Sanayicilerimizin biran önce doğalgaza geçiş işlemlerini başlatmalarını bekliyoruz. Doğalgazla birlikte işletmelerin iç ve dış ticarette rekabet gücü önemli oranda artacaktır. İlk yatırım maliyeti ise kısa sürede amorti edilerek işletme giderlerinde önemli oranda tasarruf sağlanacaktır" dedi.