26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Kadına Yönelik Şiddette Farklı Çareler

Ege Üniversitesi(EÜ), EKAM ( EÜ Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi) ve EKAMİT (EÜ Karikatür ve Mizah Topluluğu) “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” etkinlikleri kapsamında “Toplumsal Cinsiyet, Kadın ve İktidar İlişkileri” konulu söyleşisi düzenledi. Ege Üniversitesi(EÜ), EKAM ( EÜ Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi) ve EKAMİT (EÜ Karikatür ve Mizah Topluluğu) “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” etkinlikleri kapsamında “Toplumsal Cinsiyet, Kadın ve İktidar İlişkileri” konulu söyleşisi düzenledi.

İZMİR/ STAR26 Kasım 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Kadına Yönelik Şiddette Farklı Çareler
Söyleşiye İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve EKAM Müdürü Prof. Dr. Konca Yumlu, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. E.Ü Edebiyat Fakültesi Sergi Salonu'nda “Umut ve Baver İkilisi” konseri ile başlayan etkinlik Eğitimsen Genel Merkez Toplumsal Cinsiyet Eğitmeni Burcu Başkonak tarafından verilen söyleşi ile devam etti. 
 
Söyleşide Başkonak;  “Kadına yönelik şiddete duyarsız kalmamalıyız ve bu şiddete yönelik bireysel çarelerden öte daha farklı çareler bulmalıyız. Kadına yönelik şiddet doğal ve kaçınılmaz değildir” dedi. 
 
Etkinlikte ayrıca Başkonak;  Kadına yönelik şiddetin kaynağında ne var? Kadına şiddet uygulayanın amacı şiddet uygulamak mıdır? gibi sorulara dinleyenlerle birlikte cevap aradı.