19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Karşıyakalı Çocuklara Karikatür Kursu

Karşıyaka Belediyesi tarafından çocukların sosyal ve kültürel gelişimini artırmak amacıyla kurulan Çocuk Kulübü, ücretsiz karikatür kursu açıyor.

İZMİR/ STAR24 Ekim 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Karşıyakalı Çocuklara Karikatür Kursu
Kulüp üyelerine özel olarak gerçekleşecek Karikatür Atölyesi'nde 7 ay boyunca çocuklara karikatür sanatının tüm incelikleri öğretilecek.
 
1 KASIM'DA BAŞLIYOR
Karşıyaka Belediyesi'nin çocuklara yönelik en önemli hizmetlerinden biri olan Çocuk Kulübü, “Karikatür Atölyesi” ile çocuklara hem eğlenme hem de kendilerini geliştirme fırsatı sunacak. Çocukların mizah anlayışlarını keşfedip geliştirmelerini de sağlayacak kurs, 1 Kasım Cumartesi günü başlayacak. Sadece Çocuk Kulübü'ne üye olan miniklerin katılabileceği etkinlik için kurs başlama tarihine kadar kayıt yaptırılabilecek. Türkiye'nin önde gelen karikatüristlerinden Sadık Pala'nın yönetiminde gerçekleşecek Karikatür Atölyesi'nde her hafta cumartesi günleri 11.00 - 13.00 saatleri arasında ders yapılacak.
 
TÜM DETAYLARI ÖĞRENECEKLER
Sadık Pala, her ay başka bir konu başlığı altında vereceği dersler ile çocuklara karikatür sanatını tüm detaylarıyla öğretecek. Kursa katılan çocuklar, karikatür örnekleri ve yüz ifadeleri; el ve kol çizimleri; anatomi çalışmaları (duran, koşan, oturan vb. figürler); figürleri birleştirme ve hayvan - taşıt çizimleri; kompozisyon oluşturma, perspektif çalışmaları; espri düşünme ve orijinal karikatür oluşturma başlıklarıyla oldukça detaylı bir eğitim alacak. Mayıs 2015'te sona erecek kursun ardından bir de sergi açılacak. 
 
YETENEKLER KEŞFEDİLECEK
Çocuk Kulübü ailesinin her geçen gün büyüdüğüne dikkat çeken Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Kulüp üyesi çocuklarımıza hiçbir ücret talep etmeden çok özel hizmetler sunmaya devam ediyoruz. Karikatür Atölyemiz de çocuklarımızın yeteneklerini keşfetmelerini, kendilerini geliştirmelerini ve kaliteli vakit geçirerek hobi edinmelerini sağlayacak bir etkinlik. Karşıyaka'da yaşayan vatandaşlarımız, Çocuk Kulübü ayrıcalıklarından yararlanmaları için çocukları mutlaka üye yapmalı” dedi.