20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

“Kent Expo Fuarı” Sona Erdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda, 16 - 19 Ekim 2014 tarihleri arasında organize edilen Kent Expo - 2. Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı sona erdi.

İZMİR/STAR21 Ekim 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
 “Kent Expo Fuarı” Sona Erdi
Fuara, 29 ilden ve 5 ülkeden ziyaretçi geldi. Kent Expo Fuarı'na, Bulgaristan ve Hollanda'dan alım heyeti geldi. Heyette; Nova Zagora Belediye Başkanı, Garmen Belediye Başkanı ve Sadovo Belediye Başkanı'nın yanı sıra birçok belediye başkan yardımcısı ve bürokrat yer aldı. Fuar'ı, aynı zamanda başta Ege Belediyeler Birliği'ne üye belediye başkanları olmak üzere Türkiye'den birçok şehrin belediye başkanı ile belediyelerin üst düzey yöneticileri ziyaret etti.
 
FUARI ZİYARET EDEN ÜLKELER
Bulgaristan, Hollanda, Irak, Libya ve Suriye.
 
FUARI ZİYARET EDEN İLLER
Başta İzmir olmak üzere, Adana, Afyon, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Hatay, Isparta, İstanbul, Kahramanmaraş, Kırklareli, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Sivas, Tokat, Tunceli, Uşak ve Yalova.
 
“KENTSEL DÖNÜŞÜM” FUARIN TEMASI OLDU
Hayat kalitesini arttıran, enerji tasarrufuna, çevreye duyarlı yerleşim alanları oluşturulmasına olanak veren bir süreç olan; kentlerin öne çıkmasında büyük önem taşıyan “Kentsel Dönüşüm”  Kent Expo Fuarı ile bir kez daha gündeme geldi. Kent Expo bir yandan yerel yönetimlerin gereksinim duydukları ürün ve hizmetlere ulaşmalarına katkı koyarken bir yandan da katılımcı firmalara kendilerini başta belediyeler olmak üzere tüm ilgililere tanıtma olanağı sundu.
 
62 KATILIMCI SON TEKNOLOJİ ÜRÜNLERİNİ SERGİLEDİ
Şehircilik teknolojileri sektöründeki yenilikler, son uygulamalar ve beklentilere en  uygun çözümler Kent Expo Fuarı ile sunuldu. Kendi kendini temizleyen hijyenik tuvaletler, akıllı saksılar, şiir, masal okuyan ve radyo çalan banklar, paslanmaz özel butik heykeller, sallanırken üzerindeki yemeklerin düşmesini engelleyen gondol tipi salıncaklar, akıllı bisikletler, çevre dostu temizlik çöp toplama araçları, yeşil duvar sistemleri, yarış bisikletleri, temalı salıncaklar, dünyada bir ilk olarak başlatılan çizgi film karekterli oyun parkları ve daha birçok yeni ürün ilk kez Kent Expo Fuar'ında görücüye çıktı.
 
Adana, Ankara, Antalya, İstanbul, İzmir, Konya, Manisa'dan 62 katılımcının olduğu Fuar'da; Belediye Araçları, Ulaşım Araçları, Geçiş & Aktarma Sistemleri, Kent Mobilyaları, Park-Bahçe Düzenlemesi Ekipmanları & Donanımı, Bahçe & Süs Bitkileri, Peyzaj Donatıları & Ekipmanları, Altyapı, Su, Gaz, Yol Malzeme & Ekipmanları, Arıtma Sistemleri, Ekipmanları, Belediye Demirbaş & Tüketim Malzemeleri, Sağlık, Kültür & Sanat, Spor Tesisi Ekipman & Donanımları, Spor Malzemeleri, Güvenlik, Yangın, İş Sağlığı & Güvenliği Sistemleri, Elektrik-Elektronik-Bilgisayar-Otomasyon-Yazılım, Belediyeler, Belediye Birlikleri yer aldı.
 
ETKİNLİKLER FUAR'A FARKLI BİR BOYUT KAZANDIRDI
Kent Expo kapsamında fuarın ilk günü “Kentsel Dönüşüm ve İzmir” semineri düzenlendi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun konuşmacı olarak katıldığı seminer, İZFAŞ ve Ege Belediyeler Birliği işbirliğinde organize edildi. Fuar kapsamında Cemer Kent Ekipmanları işbirliği ile düzenlenen “Yeni Nesil Oyuncaklar Tasarım Yarışması” ödül töreni Fuar'a renk kattı.  Yeni Nesil “Park Oyuncakları” ve Yeni Nesil “Egzersiz Oyuncakları” tasarımı olmak üzere iki ayrı kategoride organize edilen yarışmaya, toplam 84 proje gönderildi. Yarışmaya gönderilen tüm projeler Kent Expo Fuarı'nda sergilendi. Fuarın ilk günü katılımcı firmalara yönelik olarak düzenlenen kokteyl de ise firma temsilcileri yan yana gelerek sektörün sorunlarını konuşma ve değerlendirme fırsatı buldu. Yerel yöneticiler ile yerel yönetimlere hizmet ve ürün sunan kuruluşları bir araya getiren fuar, profesyonel ve son tüketiciye açık olarak düzenlendi. 
 
2015 Kent Expo - Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı, 8 - 11 Ekim 2015 tarihlerinde üçüncü kez organize edilecek.