27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

KOSGEB Desteğiyle 550 İşletme Açıldı

Ekonomide yaşanan sıkıntılara ve karşılaştıkları zorluklara rağmen projelerini hayata geçirerek ülke ekonomisine ve istihdamına önemli katkılar sağlayan İzmirli girişimciler, örnek işbirliklerine de imza atıyorlar.

İZMİR/STAR30 Eylül 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
KOSGEB Desteğiyle 550 İşletme Açıldı
KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı tarafından, girişimcilerin sorularına ve sorunlarına ışık tutmak amacıyla sosyal medya üzerinden kurulan 'Sevdamız Girişimcilik' Grubunun 5. Geleneksel Dayanışma Günü yapıldı. Yine KOSGEB desteği ile kendi işini kuran kadın girişimci Nilgün Karakardeş'in Yakaköy'deki Konak Köyüm butik otelindeki dayanışma gününe girişimciler büyük ilgi gösterdi. 
 
BİRLİKTE BÜYÜYORLAR
Etkinlikte konuşan KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı, Sevdamız Girişimcilik Grubu ile ülkesine istihdam ve katma değer yaratma hedefiyle kendi işini kuran girişimcileri yüreklendirmeye çalıştıklarını söyledi. İzmir'in en büyük sorunu olan işsizlik sorununun çözümüne katkı sağlayan, mal/hizmet üreten girişimciler arasında sinerji yaratmayı amaçladıklarını anlatan Çanakçı, bu Grup ile girişimcilerinin birbirlerine destek olduğunu ve dayanışma içinde birlikte büyüdüklerini kaydetti. 
 
İZMİR'DE 550 GİRİŞİMCİ
Yaklaşık 1400 kişiye ulaşan gurubun içerisindeki birçok yeni girişimci işletmenin birbirleriyle, bu gurup sayesinde iş birliğine giderek iş yapmaya başladığını belirten Çanakçı, "Grup giderek kuruluş amacına ulaştı. Sanal ortamda oluşan dostluklar, ticari işbirliklerine dönüştürüldü. Etkinliklerimizi KOSGEB desteği ile açılan işletmelerde düzenleyerek, girişimcilerin yeni pazarlara tanıtılmasına katkı sağlıyoruz. İzmir'de bugüne kadar desteklerimle 550 işletme kuruldu. Kafasında kendi işini kurmaya yönelik iş fikri olan girişimci adaylarını,  KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine katılmaya davet ediyorum" dedi. 
 
SABIR, AZİM VE ÇOK ÇALIŞMA 
Etkinliğe konuk konuşmacı olarak katılan Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden de kadın girişimcilerle deneyimlerini paylaştı. Özden, kadınları iş hayatında zorlu bir sürecin beklediğine dikkat çekerek, sabır, azim ve çok çalışma ile kadınların zorlukların üstesinden kolaylıkla geldiğini sözlerine ekledi.