20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Kubilay Anısına Koşacaklar

Şehit Asteğmen Kubilay anısına düzenlenen “Cumhuriyet Şehitleri Ulusal Koşusu” bu yıl da Türkiye’nin en başarılı atletlerini bir araya getirecek.

İZMİR/ STAR11 Aralık 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Kubilay Anısına Koşacaklar

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehit Asteğmen Kubilay anısına düzenlenen  “Cumhuriyet Şehitleri Ulusal Koşusu” bu yıl da Türkiye’nin en başarılı atletlerini bir araya getirecek. Koşunun kayıtları 22 Aralık gününe kadar Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Sporları Salonu’nda yapılabilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 23 Aralık 1930 günü Menemen ilçesinde meydana gelen kanlı ayaklanmada Cumhuriyet karşıtı güçler tarafından şehit edilen Mustafa Fehmi Kubilay’ı bu acı olayın 84. yıl dönümünde de unutmadı. Her yıl düzenlenen anma etkinliklerine “Cumhuriyet Şehitleri Ulusal Koşusu” ile katkı koyan Büyükşehir Belediyesi, 23 Aralık sabahı bu önemli spor organizasyonunun 8.sini gerçekleştirecek.

Türkiye’nin en başarılı atletlerinin katılımıyla her yıl büyük çekişmeye sahne olan 10 bin metrelik koşunun startı saat 08.00’de verilecek. Çanakkale Asfaltı'ndan başlayacak “Cumhuriyet Şehitleri Ulusal Koşusu” Şehit Asteğmen Kubilay Anıtı önünde sona erecek.

Yarışmanın sporcu kayıtları 22 Aralık Pazartesi gününe kadar Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Sporları Salonu’nda     yapılacak. Büyük erkekler-büyük kadınlar ve genç erkekler-genç kadınlar olmak üzere 4 ayrı kategoride gerçekleştirilecek koşuda ilk 10’a giren yarışmacılara para ödülü verilecek. Tüm sporculara verilecek toplam ödül miktarı ise 40 bin TL olacak.