3 Mayıs 2024 Cuma / 25 Sevval 1445

Küçükbay Grubu Zirveden İnmiyor

“Orkide” markalı ürünleriyle ulusal ve uluslararası piyasalarda büyük beğeni kazanan Küçükbay Yağ Sanayi A.Ş., gruba bağlı diğer kuruluşları ile 2012 yılında 1.1 Milyar TL ciroya ulaştı. Küçükbay Grubu’nun 2013 yılı ciro hedefi 2 Milyar TL.

İZMİR/STAR21 Ocak 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Küçükbay Grubu Zirveden İnmiyor
Küçükbay Grubu 2012 yılında bir önceki yıla göre %20 büyüyerek konsolide bazda 1.1 Milyar TL Ciro sağladı. Küçükbay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, yurdumuz ekonomisine büyük katkılar sağlayan grubun bu finanasal başarıyı titiz, heyecanlı ve canla başla çalışan personelin inançlı çalışmalarıyla sağladığını belirtti. Ahmet Küçükbay, iç piyasada “Orkide”markalı ürünlere duyulan güvenin dış pazarda da aynı değerde sağlandığını ifade ederek “Birlik ve beraberlik içinde, güvenle gelen başarımızı, 2013 yılında Tekirdağ’da faaliyete geçmeye hazırlanan tüm Avrupa’ya örnek olacak tesisimizle daha ileriye taşıyacağız. Günde 1500 ton ayçiçeği işleyecek bu yeni tesiste 500’ün üzerinde personel görevlendirilerek istihdamı da artıracağız” dedi.

Küçükbay Grubu’nun 2013 yılında 2 Milyar TL Ciro hedefine ulaşacağını sözlerine ekleyen Ahmet Küçükbay, “Nisan ayında hizmete açılacak Tekirdağ işletmemiz, ayrıca Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyete geçecek yeni zeytinyağı fabrikamız bizi hedeflerimize daha hızlı taşıyacak. 65 milyon dolarlık yatırımla Avrupa’nın en modern ve ileri teknolojisine sahip tesislerinden biri olacak Tekirdağ fabrikamızda çekirdek kırma, ham yağ üretimi ve rafinesi gerçekleştirilecek.” şeklinde konuştu.

Küçükbay Grubu’na bağlı “Orkide” markalı sıvı yağ ve margarin üretimi gerçekleştiren Küçükbay Yağ Sanayi A.Ş., İstanbul merkezli Reka Bitkisel Yağ Sanayi A.Ş., pet şişe ve ambalaj üretimi yapan Papix Plastik Sanayi A.Ş., Kanal 35 Televizyonu ve gayrimenkul yatırımı yapan Salhane Emlak Yatırım A.Ş. gibi birçok şirket bulunuyor.

Küçükbay Grup Şirketleri:

1) Küçükbay Yağ Sanayi A.Ş.

2) Reka Bitkisel Yağ A.Ş.

3) Papix Plastik A.Ş.

4) Hakbay Gıda Ambalaj ve Kimyevi Maddeleri İthalat İhracat San. Tic. A.Ş.

5) Liman Gayrimenkul Yatırımları A.Ş.

6) Egeden Tarım ÜrünleriA.Ş.

7) İzmir Ticaret Merkezi A.Ş.

8) Salhane Emlak A.Ş.

9) Orkide Yağ Sanayi Ltd. Şti.

10)TÜRKBAY LLC,

11)Baharu Corparation,

12)Kanal 35 Televizyonu